Vyhľadávanie:

Prišli s trofejou

Prišli s trofejou

V poľskej Bochini sa cez víkend konal 9. ročník medzinárodného halového futbalového turnaja o Pohár prezidenta Stalprodukt S. A. V turnaji štartovalo deväť mužstiev v troch skupinách, v nich boli tri celky zo zahraničia. Jedným zo zahraničných tímov bol aj náš z U. S. Steel Košice.

Vo svojej skupine naši zdolali silné domáce mužstvo Koziolki 1:0 gólom Nagya a s dvojnásobným víťazom tohto turnaja usporiadajúcim Stalproduktom sme remizovali 0:0. Do štvrťfinále postúpili prvé dva celky zo skupín a doplnili ich dve najlepšie mužstvá z tretích priečok. Po skvelých výkonoch nášho tímu v skupine nás všetci účastníci turnaja pasovali za horúcich favoritov na celkové prvenstvo. Tým stúplo našim hráčom sebavedomie a v ďalších stretnutiach sa snažili hrať nielen na krásu, ale aj účelne. V defenzíve celoplošnou tesnou osobnou hrou eliminovali nebezpečných hráčov súpera a po získaní lopty prechádzali do bleskových protiútokov.

Ťažili sme zo spoľahlivosti a výbornej hry našich brankárov Šveca a Pavúra, ktorí ako jediní na turnaji neinkasovali ani jeden gól. Vo štvrťfinále sa náš tím stretol s vlaňajším víťazom turnaja Zelmerom, ktorého sme gólmi Duháňa a Tobaka zdolali 2:0. V semifinále nás čakal tak isto nepríjemný silný súper Old boys. Aj s týmto mužstvom si naši futbalisti poradili a dvoma gólmi Nagya vyhrali rovnakým výsledkom ako nad Zelmerom 2:0. Až potom nás čakalo finále s domácim celkom Stalproduktom. Tohto súpera si naši chlapci herne otestovali ešte v skupine, a tak vo finále sme vytiahli proti nemu naše silné tromfy. Rýchlu hru, dobrú kombináciu na jeden dotyk a presné zakončenie.

Finále už bolo našou jasnou záležitosťou a po dvoch góloch Duháňa a jednom Tobaka sme vyhrali 3:0 a získali cennú trofej. Náš súper sa v závere síce snažil streliť aspoň čestný úspech, ale nepodarilo sa mu to, a tak náš tím na turnaji ani raz neinkasoval. O úspech farieb U. S. Steel Košice sa pod mojím vedením z trénerskej lavičky pričinili brankári Švec a Pavúr, hráči Duháň, Szabó, Matulaj, Frascarelli, Babinčák, Tobak, Nagy, Kolesár a Guliš.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...