Vyhľadávanie:

Prišlo ich viac ako pred rokom

Prišlo ich viac ako pred rokom

Na druhý ročník Velvet Run sa prihlásilo viac ako dvesto žien

Opäť predviedli svoj bežecký talent. Reč je o účastníčkach podujatia Velvet Run, ktoré sa konalo v nedeľu 2. septembra. Druhý ročník populárnej akcie určenej výlučne pre ženy, prilákal do Mestského parku na Aničke vyše 200 bežkýň a množstvo divákov. Hlavným organizátorom bola agentúra Progress Promotion, ktorá podujatie usporiadala v spolupráci s občianskym združením Fenestra. Okrem behu všetkých návštevníkov Aničky čakal bohatý sprievodný program. Lákadlom bola napríklad zumba, behy pre deti a páni si mohli vyskúšať svoju fyzickú kondíciu v disciplíne Cross Fitness.

Najväčšiu pozornosť však pútal beh. O šestnástej hodine sa na štart postavili približne dve stovky žien rôznych vekových kategórií. Medzi nimi aj skupinka našich kolegýň z U. S. Steel Košice, odhodlaná popasovať sa s päťkilometrovou traťou. Spôsob, ako trať dámy zdolávali, bol rôzny. Behom, chôdzou a niektoré ju prešli i pomocou palíc, ktoré sa používajú v disciplíne Nordic walking. Všetky ženy to napokon s úsmevom zvládli, finišovali za výrazného potlesku divákov.

Aj keď časomiera bola zapnutá, minúty a sekundy neboli až také podstatné. Dôležitá bola radosť z pohybu a pobyt na čerstvom vzduchu. Akcia mala navyše aj charitatívny účel. Výťažok zo štartovného putoval mamičke s deťmi, ktorá bola roky obeťou domáceho násilia.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...