Vyhľadávanie:

Prisľúbil pomoc pri riešení emisných kvót

Prisľúbil pomoc pri riešení emisných kvót

Predseda Národnej rady SR Pavol Hrušovský navštívil U. S. Steel Košice

Hrušovký v USSK
Na stretnutí s predsedom slovenského parlamentu sa zúčastnili aj členovia vrcholového manažmentu spoločnosti.

V pondelok dopoludnia, 7. februára 2005, navštívil U. S. Steel Košice v rámci pracovného pobytu v Košickom kraji predseda Národnej rady SR Pavol Hrušovský, ktorého sprevádzal predseda Košického samosprávneho kraja Rudolf Bauer. Na pôde spoločnosti hostí privítal prezident Christopher Navetta.

Na stretnutí, na ktorom sa zúčastnili aj členovia vrcholového manažmentu spoločnosti, informoval predsedu parlamentu o tom, že všetky záväzky, ktoré sa U. S. Steel Košice rozhodla napĺňať v roku 2004, firma dôsledne plní a dokonca prekračuje. Či už ide o bezpečnosť na pracoviskách, investovanie do ekológie, technológií, regionálneho rozvoja alebo o podporu lokálnej komunity v oblasti kultúry, športu a zdravotníctva. Zdôraznil tiež, že U. S. Steel Košice nad rámec svojich záväzkov udržiava stabilnú zamestnanosť. Plnenie záväzkov očakáva aj od vlády SR. Veľký priestor venovali obe strany rozhovorom týkajúcim sa problému kvót oxidu uhličitého pre Slovensko a ich nedávneho prerozdelenia priemyselným podnikom. Zníženie kvóty pre U. S. Steel Košice o 8,1 percenta je podľa vyjadrenia prezidenta spoločnosti Christophera Navettu pre košických oceliarov neprijateľné.

A práve na túto tému, ako potvrdil na tlačovom brífingu na pôde KSK, chce Pavol Hrušovský otvoriť v parlamente diskusiu. Za mimoriadne pozitívny označil aj fakt, že U. S. Steel Košice investuje milióny dolárov do rozvoja východného Slovenska. Povedal tiež, že otázku rozdielov v životnej úrovni občanov Slovenska považuje za jeden z najzávažnejších problémov. Aj preto sa rokovania s predstaviteľmi verejnej správy a samosprávy dotýkali najmä tejto oblasti. Viacerí z nich vyjadrili obavy, že ak sa súčasný trend nevyrovnávania regionálnych rozdielov v životnej úrovni obyvateľov nezastaví, z regiónu východného Slovenska sa môže stať sivá zóna.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...