Vyhľadávanie:

Prispeli sme k rozvoju múzejníctva

Prispeli sme k rozvoju múzejníctva

Medzi podporovateľmi SNM - Spišského múzea aj spoločnosť U. S. Steel Košice

Slovenské národné múzeum (SNM) - Spišské múzeum v Levoči ocenilo spoločnosť U. S. Steel Košice výročnou cenou Benefactor Musaei Scepusiensis za rok 2007. Za košickú oceliareň ju prevzal viceprezident pre ľudské zdroje Martin Pitorák v sobotu, 5. januára, spolu s ďalšími priaznivcami a podporovateľmi na Trojkráľovom večere v priestoroch historickej radnice v Levoči.

Ako informovala agentúra TASR, cenu udelilo múzeum po druhý raz a patrí osobnostiam a organizáciám, ktoré výrazným spôsobom prispeli k jeho rozvoju alebo k rozvoju slovenského múzejníctva. Riaditeľka Spišského múzea v Levoči Mária Novotná pri odovzdávaní cien uviedla, že chcú tým vzbudiť záujem odbornej i laickej verejnosti o múzeum všeobecne, jeho poslanie a smerovanie do budúcnosti i podporiť jeho aktivity v akejkoľvek podobe. Spoločnosť U. S. Steel Košice získala cenu za sponzorskú podporu projektov SNM - Spišského múzea v Levoči.

Viceprezident M. Pitorák pre Oceľ východu pripomenul, že ocenenie pre U. S. Steel Košice schválila Vedecká rada múzea za podporu projektu Súhradnice - medzinárodnej konferencie hradov a zámkov na Spiši.

"Na tejto konferencii v minulom roku som na Spišskom hrade stretol mnoho návštevníkov aj zo zahraničia, ktorí mohli obdivovať tento krásny kus Slovenska a zvlášť tento historický skvost. Ocenením Spišského múzea v Levoči som bol milo prekvapený. Vycítil som, že Spišské múzeum si váži pomoc, ktorú mu poskytujú sponzori. Napriek tomu, že z našej strany to nebola veľmi vysoká suma, pomohla múzeu, aby si zabezpečilo tlač propagačných materiálov súvisiacich s konferenciou, ktoré sa stretli s veľmi dobrým ohlasom," povedal viceprezident Pitorák.

SNM - Spišské múzeum v Levoči oslávilo vlani 130. výročie otvorenia. V meste má tri expozície, vrátane Domu Majstra Pavla a spravuje aj Spišský hrad, najväčší v strednej Európe. Vlani navštívilo muzeálne expozície 197 tisíc ľudí.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...