Vyhľadávanie:

Profesionalita, flexibilita, etika

Profesionalita, flexibilita, etika

Konferencia Nové trendy v personálnom manažmente

Martin Pitorák
Martin Pitorák

Minulý týždeň, 15. a 16. marca 2005, sa v bratislavskom hoteli Holiday Inn uskutočnil v poradí už jedenásty ročník konferencie Nové trendy v personálnom manažmente. Na podujatí, ktoré pripravila personálno-poradenská spoločnosť Trenkwalder Management, sa zišlo bezmála dvesto vrcholových manažérov v oblasti rozvoja ľudských zdrojov z mnohých renomovaných firiem. Spoločnosť U. S. Steel Košice reprezentoval viceprezident pre personalistiku a organizáciu Martin Pitorák, ktorý nám o priebehu podujatia povedal:

"Konferencia, ktorej priebeh sa tentoraz niesol v znamení motta - Dlhodobý úspech v riadení ľudských zdrojov je založený na profesionalite, flexibilite a etike, má každoročne výbornú úroveň. Tento ročník však latku náročnosti znovu posunul o niečo vyššie. Bolo to cítiť už od úvodnej prednášky podpredsedu vlády a ministra financií Ivana Mikloša, ktorý vo svojom vystúpení na tému Stratégia konkurencieschopnosti Slovenska do roku 2010 hovoril o Lisabonskej stratégií pre Slovensko. Úsilie vlády bude smerovať do oblasti rozvoja znalostí, teda vedy, výskumu a informačných technológií. Pri napĺňaní tejto stratégie budú zohrávať kľúčovú úlohu práve personalisti. Globalizácia trhu prináša so sebou silnejúcu konkurenciu a silný tlak na znižovanie nákladov a reštrukturalizáciu firiem.

Obohatením tejto časti bolo vystúpenie prezidenta spoločnosti Slovak Telecom, ktorej hlavnou prioritou procesu transformácie je vytvorenie zákaznícky orientovanej firmy. Dosiahnuť to, znamená zmeniť firemnú kultúru a definovať si novú víziu. Práve prebiehajúci Program eNGine, ktorého výsledkom má byť spokojný zákazník, má zabezpečiť úspech transformačného procesu v Slovak Telecom.

So skúsenosťami ako správne riadiť nábor zamestnancov sa s účastníkmi konferencie podelila manažérka náboru PSA Citroën. Tlak na znižovanie nákladov núti výrobné spoločnosti mať dostatok zamestnancov, ak je dostatok objednávok a naopak, znižovať ich stav, ak je objednávok menej. Ako sa s týmto problémom vysporiadať hlavne vo výrobe produktov, ktoré majú sezónny charakter, hovoril top manažér spoločnosti Atomic.

Do súťaže o najlepší projekt v oblasti rozvoja ľudských zdrojov, o cenu HR Oscar, sa tento rok prihlásilo jedenásť projektov, čo je o tretinu viac ako minulý rok. Do finále na konferenciu postúpili štyri z nich. Potešiteľné je, že po prvýkrát sa na súťaži zúčastnili aj zástupcovia našej spoločnosti a že projekt s názvom Rozmiestnenie a rozvoj ľudských zdrojov v procese transformácie nákupných činností v U. S. Steel Košice, s.r.o. postúpil do finále.

Víťazstvo si odniesol projekt spoločnosti Eurotel Bratislava s názvom Riadenie spoločnosti EuroTel Bratislava, a.s. moderne - pomocou systémov. Bol to rozsiahly projekt s viac ako jeden a polročným trvaním. Hoci ten náš nezvíťazil, jeho samotná prezentácia mala vysokú úroveň a získala si uznanie mnohých kolegov z iných firiem. Potešiteľné je, že to bol výsledok tímovej práce zástupcov nákupu, assessment centra a úseku ľudských zdrojov. Touto cestou by som sa chcel poďakovať Kataríne Krištovčíkovej, Ľubomírovi Gromošovi, Martine Olejárovej a Gabriele Štovkovej za vzornú reprezentáciu.

Niektoré z nových vecí, ktoré na podujatí odzneli, budeme môcť implementovať v našej činnosti. A to bude ten najväčší prínos konferencie."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...