Vyhľadávanie:

Program prospešný pre študentov i pre firmu

Program prospešný pre študentov i pre firmu

Košická oceliareň odštartovala šestnásty ročník letnej stáže

V pondelok 2. júla 2018 spoločnosť U. S. Steel otvorila svoje brány pre tridsaťtri poslucháčov vysokých škôl a univerzít, ktorí si prišli do fabriky po praktické skúsenosti. Začal sa šestnásty ročník dvojmesačnej letnej stáže, na ktorom študentov, zhromaždených v šikmej zasadačke, privítali prezident spoločnosti Scott Buckiso, viceprezident pre ľudské zdroje Martin Pitorák i generálny manažér pre zabezpečenie a rozvoj ľudských zdrojov Milan Polča spolu so svojím tímom z náboru a výberu.

„Spoločnosť U. S. Steel Košice považuje letnú stáž za dôležitý program, ktorý je veľmi prospešný tak pre našu firmu, ako aj pre vás. Preto sa ho snažíme ďalej rozvíjať,“ prihovoril sa študentom prezident pričom poznamenal, že chytrých mladých ľudí  fabrika potrebuje. Aj preto prednedávnom s dvadsiatkou tých, ktorí absolvovali v U. S. Steel Košice celoročnú prax, uzavrela zmluvu o budúcej pracovnej zmluve. „Ale či už sa v budúcnosti rozhodnete zostať tu a pracovať pre nás alebo si vyberiete niečo iné, stáž bude mať pre vás každopádne  pozitívny efekt, pretože u nás získate množstvo nových skúseností.“ Scott Buckiso tiež  informoval, že  devätnásť vysokoškolákov bude pôsobiť priamo vo výrobných prevádzkach, zvyšní štrnásti na odborných útvaroch. Každému však odporučil, aby využil každú príležitosť a navštívil prevádzky a oboznámil sa  s výrobnými zariadeniami i s tým, aké technológie vo fabrike využívame na to, aby sme našim zákazníkom dodali kvalitný finálny produkt. „V tomto roku plánujeme v spoločnosti investovať 120 až 130 miliónov dolárov  do zlepšovania našich prevádzkových procesov, ale robíme to samozrejme aj prostredníctvom mnohých projektov. Zapájajte sa do nich,“ požiadal prezident stážistov. „Pre vás to bude niečo nové, prínosné pre váš osobnostný rozvoj a pre nás je váš vklad veľmi dôležitý. Naučíte sa tu mnoho  vecí, ktoré sa vám neskôr vo vašom profesijnom živote  veľmi zídu. Či už sú to prezentačné schopnosti alebo tímová práca, zistíte, čo je Carnegie, naša cesta a ako funguje. Všetky sa vám budú hodiť,“ konštatoval prezident oceliarskej spoločnosti a študentov vyzval, aby  neváhali a ozvali sa, ak by mali nápady a návrhy, ako program letnej stáže  ešte viac zlepšiť a skvalitniť tak, aby spĺňal ich očakávania. „Vaša spätná väzba nás veľmi zaujíma,“ doložil.

Generálny manažér Milan Polča potom v krátkom vstupe  informoval budúcich inžinierov a magistrov, z ktorých väčšina absolvovala práve sa končiacu celoročnú prax vo fabrike,  o náplni letnej stáže. Tri dni v týždni budú patriť práci na pridelených pracoviskách, či už vo výrobe alebo v odborných útvaroch, kde sa budú študenti pod vedením mentorov zapájať do riešenia pridelených úloh a projektov, ďalšie dva dni sa budú venovať tréningom a školeniam zameraných na rozvoj tzv. mäkkých zručností.  

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...