Vyhľadávanie:

Prvenstvo obhájili Pástor i Malaja

Prvenstvo obhájili Pástor i Malaja

V nedeľu sa konal v Kavečanoch XIX. ročník Malého kavečianskeho maratónu

Sobotňajšie chladnejšie i daždivé počasie odradilo mnohých vytrvalcov štartovať na XIX. ročníku Malého kavečianskeho maratónu, ktorý v nedeľu, 5. augusta, organizačne zabezpečila v Kavečanoch miestna telovýchovná jednota Mladosť. Počasie sa však umúdrilo, vietor rozohnal mraky a veru niektorým bežcom, ktorí sa postavili na štart tohto podujatia, slnečné lúče na trati prekážali.

Organizátorom sa prezentovalo 86 vytrvalcov, z ktorých si u mužov najlepšie počínal člen TJ Obal-Servis Košice, zamestnanec DZ Energetika U. S. Steel Košice, Imrich Pástor. Zvíťazil časom 1:13:27 h. a obhájil tak svoje vlaňajšie prvenstvo. Pred štartom sa síce priznal, že sa pokúsi o repete z uplynulého roka, ale nebral to ako istú záležitosť, hoci konkurencie sa neobával. Zistil to hneď po štarte, keď sa okolo neho utvorila štvorčlenná skupinka, v ktorej boli Ukrajinec Malyj, maďarský maratónec Bogár a jeho klubový kolega mladý Urban. "Najprv nestačil nasadenému tempu Bogár a na deviatom kilometri, v miernom stúpaní, som sa odpútal aj od ďalších dvoch favoritov na popredné umiestnenie," povedal v cieli víťazný Pástor a dodal: "Škoda, že sa tu nezišla väčšia konkurencia, aj výsledný čas by bol býval určite lepší. V tomto roku sa mi darí, mám dosť natrénované, celé moje tréningové úsilie by malo vyvrcholiť na MMM v Košiciach."

Z deviatich štartujúcich žien si víťazstvo vybojovala Natalija Malaja z Ukrajiny, ktorá časom 1:30:39 h. obhájila vlaňajšie prvenstvo. V pelotóne sa objavilo množstvo vytrvalcov z U. S. Steel Košice, ktorí sa každoročne zúčastňujú na tomto náročnom behu. Jedným z nich bol aj Ján Strömpl, ktorý síce dobehol až na 37. mieste, ale v cieli sa priznal, že pred behom v Kavečanoch má vždy rešpekt. Prečo? "Na štart týchto pretekov som sa postavil už štrnásty raz. Musím však priznať, že tento beh je jedným z najnáročnejších a najťažších na Slovensku. Členitá trať je dosť kopcovitá, čo pretekárom uberá veľa síl. Keď sa už niekto rozhodne absolvovať túto trať, musí mať natrénované, v opačnom prípade sa bude v treťom kole (bežia sa tri sedemkilometrové okruhy) na trati už len trápiť. Tento beh je špecifický, so žiadnym na Slovensku neporovnateľný, snáď sa mu približuje iba Malý štrbský maratón, ale aj ten je iný. Z mojich štrnástich štartov v Kavečanoch iba dva razy som bežal v pohode a bol som s výkonom spokojný. V ostatných rokoch to nebolo ono, vždy som túto členitú trať absolvoval s problémami."

Okrem spomínaných víťazov sa bežci z U. S. Steel Košice umiestnili na ďalších priečkach: 3. Urban (Obal-Servis) 1:17:00 h., 10. Obraz 1:23:28 (víťaz v kat. mužov nad 50 rokov), 17. Klobošič 1:27:25, 18. Sciranko 1:27:28, 29. Smriga 1:34:38, 37. Strömpl 1:38:27, 38.- 39. Korotvička a Horný (vyhral kat. nad 60 rokov) 1:39:12, 47. Vrábeľ 1:43:05, 48. Bílla 1:43:24 (2. v kat.žien), 51. Poláček 1:44:40, 53. Tiszová 1:45:16 (3. v kat. žien), 63. Katunský 1:48:22, 64. Alezár 1:48:59, 79. Vargová 2:10:50, 84. Florová 2:18:32.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...