Vyhľadávanie:

Prvú cenu si vyspievala Monika Satková

Prvú cenu si vyspievala Monika Satková

Pesničkovú súťaž Košický zlatý poklad vyhrala Pezinčanka

Ak ste si v sobotu, 20. septembra, večer o devätnástej hodine naladili rádioprijímač na stanicu Rádio Regina, mohli ste si naživo vypočuť dvanásť finalistov 24. ročníka pesničkovej súťaže Košický zlatý poklad, ktorí si sily zmerali za výdatnej podpory publika v košickom Jumbo centre. Tohto roku sa do súťaže prihlásilo 138 autorov a interpretov s vlastnými, po slovensky spievanými a doteraz mediálne nezverejnenými skladbami.

Porota sa na tohtoročnom víťazovi, konštatoval riaditeľ súťaže Juraj Hidvéghy, zhodla jednomyseľne. Prvenstvo si vyspievala študentka ekonómie z Pezinka Monika Satková so skladbou Možno mi je fajn, ktorej hudbu zložil a text napísal študent VŠMU Pavol Bizoň. Víťazka okrem 25 tisíc korún získala aj videoklip v hodnote 50 tisíc korún a priestor na nahrávanie v nahrávacom štúdiu Slovenského rozhlasu. Na druhom mieste skončila prešovsko - košická formácia skupina Sunlips so skladbou Iba dav. Autorom hudby je Pavol Vozár, ktorý s Viktóriou Kolárikovou napísal aj text. Tretie miesto si vyspievala Jana Kothajová (Janais) skladbou Voľným pádom.

"Z výhry mám zmiešané pocity," vyznala sa bezprostredne po vyhlásení výsledkov Monika Satková. "Je to moja prvá pesničková súťaž, na ktorej som sa zúčastnila. Či sa budem venovať hudbe ďalej? Musím si to premyslieť, som dosť nerozhodná," povedala. Že to však s hudbou myslí vážne, o tom svedčí i to, že navštevuje hodiny spevu v základnej umeleckej škole a učí sa hrať na klavíri a gitare. Možno to raz dotiahne tak ďaleko ako Marián Čekovský, Tomáš Okres, Robo Grigorov či skupina Nocadeň, ktorí sa spolu s minuloročným víťazom Košického zlatého pokladu, skupinou Emsoft, predstavili v druhej časti programu. A ako sa vyznal moderátor večera Viliam Csontos, v roku 1999 to v tejto pesničkovej súťaži, ktorá je jediným celoslovenským festivalom pôvodnej slovenskej populárnej hudby, skúšal i on s hudobnou skupinou. Podujatie podporila U. S. Steel Košice.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...