Vyhľadávanie:

Prvý v svojej kategórii

Prvý v svojej kategórii

Na medzinárodnej súťaži Najzdatnejší hasič Rakúska aj náš Adrián Ficík

V rakúskom Siegendorfe sa minulý mesiac, 21. mája 2016, konal trinásty ročník prestížneho medzinárodného podujatia Najzdatnejší hasič Rakúska – TFA Austria 2016.

Súťaž, na ktorej sa zúčastnilo vyše šesťdesiat profesionálnych i dobrovoľných hasičov z Rakúska, Nemecka, Slovenska, Maďarska a Českej republiky, pozostávala zo štyroch náročných disciplín. Hasiči museli v plnom hasičskom výstroji a s autonómnym dýchacím prístrojom o hmotnosti približne 15 kilogramov „zdolať“ jedenásťposchodovú budovu, vyniesť v rukách a po dvojramenných drevených schodoch na plošinu veže dvakrát 15-kilogramovú záťaž, preniesť 80-kilogramovú figurínu do vzdialenosti sto metrov a potom za pomoci lana prekonať tri metre vysokú bariéru, ktorá bola pre mnohých nezdolateľná.

Slovensko reprezentovalo desať hasičov, medzi nimi aj Adrián Ficík zo Závodného hasičského útvaru U. S. Steel Košice, ktorý vo svojej kategórii M 35 (35-39 r.) obsadil 1. miesto a v celkovom poradí ôsmu priečku.

Vedel som, aké prekážky musím zdolať, ale najhoršie bolo čakanie, pretože som štartoval tretí od konca,“ vrátil sa k zápoleniu Adrián Ficík. „Súťaž je veľmi fyzicky náročná, necelá polovica pretekárov mala problém dokončiť štvrtú disciplínu a prekonať trojmetrovú bariéru. Tvrdým tréningom a disciplínou sa dajú dosiahnuť výsledky, s ktorými budete spokojný...“  

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...