Vyhľadávanie:

Radi by sa pustili aj do prác na novej telocvični

Radi by sa pustili aj do prác na novej telocvični

Na pomoc dobrovoľníkov sa teší aj Klub Forresta Gumpa. n. o.

Riaditeľka neziskovej organizácie Klub Forresta Gumpa, ktorá prevádzkuje denný stacionár pre mládež a dospelých so zdravotným postihnutím, Lucia Tažiková sa snaží spolu so svojou zástupkyňou a spoluzakladateľkou Darinou Pištejovou a tímom priateľov a podporovateľov meniť objekt, v ktorom sídlia, na príjemné miesto pre klientov. Pomocnú ruku pri jeho skrášľovaní už dva razy podali aj železiari a na Užhorodskú 8 na Sídlisku Železníky sa chystajú aj do tretice počas tohtoročných dobrovoľníckych dní. Čo všetko by domáci za pomoci ochotných ľudí z huty počas tohtoročnej druhej májovej soboty radi urobili?

„Pomoc potrebujeme pri viacerých aktivitách v exteriéri i interiéri,“ uviedla L. Tažiková. „Čaká nás opäť maľovanie. Potrebujeme dokončiť náter časti oplotenia areálu, na ktorom sme vlani stihli urobiť iba základný náter, plánujeme tiež natrieť konštrukciu spojovacej chodby a stĺpy osvetlenia. Areál chceme tiež po zime upratať, hlavne vyzametať a pohrabať, na trávniku osadíme trampolínu a lavičku, oživíme aj kvetinové záhony. Časť dobrovoľníkov sa pustí do upratovania vnútorného dvora. Aj keď sme tu už v minulých rokoch urobili veľký kus práce, divé kríky sa zase objavili. Bude ich treba vyklčovať a pokračovať v čistení priestoru. Rátame tiež s terénnymi úpravami a náterom plotu. Roboty je tu ešte naozaj veľa, ale všetci veríme, že sa nám podarí tento rokmi opustený a zanedbaný priestor upraviť tak, aby sme ho mohli tiež využívať.“

Hádam najväčším snom všetkých je telocvičňa, ktorú chcú vytvoriť z nevyužívanej miestnosti, v ktorej kedysi sídlili sklenári. Nateraz je ešte skladiskom nepotrebností, jej premena na hoc maličkú, ale funkčnú telocvičňu s priľahlou mini masážnou miestnosťou, sa pomaly stáva realitou. „Radi by sme sa pustili aj do tejto aktivity. Ak sa nám do dobrovoľníckeho podujatia podarí odstrániť staré haraburdy, mohli by sme počas sobotňajšej brigády začať s obíjaním omietky. Ak nie, pustíme sa aspoň do vyprázdňovania miestnosti,“ ozrejmila L. Tažiková a dodala, že to bude iba začiatok úprav. Telocvičňu by totiž chceli sprístupniť priamo z vnútorných priestorov stacionára. „Momentálne máme vchod do budúcej telocvične iba z dvora. Pre klientov, ktorí sa pohybujú veľmi ťažko, alebo sú imobilní, by bol presun po vonku z jednej budovy do druhej komplikovaný, preto plánujeme, už vo vlastnej réžii, odstrániť provizórnu priečku a obklady, ktoré zakrývajú pôvodné dvere a oba objekty prepojiť,“ informovala riaditeľka neziskovej organizácie Klub Forresta Gumpa. Na novú telocvičňu sa všetci veľmi tešia. Vďaka sponzorom už majú aj potrebné zariadenia. Špeciálny bicykel pre imobilných i bežiaci pás nateraz využívajú aspoň v dennej miestnosti, zabalené v sklade čakajú aj rebriny, žinenky, cvičebné lavičky a masážny stôl. Telocvičňu by chceli otvoriť do roka. Plánov majú aj na ďalšie obdobie veľa. Figuruje medzi nimi tiež možnosť rozšíriť kapacitu stacionára, keďže o túto službu je záujem.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...