Vyhľadávanie:

Radosť pre radosť

Radosť pre radosť

Spoločnosť U. S. Steel bola generálnym partnerom Rallye Opatovská

Rallye
Spokojný, najmä pri pohľade na rozžiarené detské očká, bol v cieli aj viceprezident pre výrobu Scott Pape.

Do odštartovania v poradí už ôsmeho ročníka súťaže Rallye Opatovská ostávala vo štvrtok minulého týždňa, 2. júna 2005, ešte dobrá hodina, no nádvorie Špeciálnej základnej školy, SOU a Obchodnej akadémie na Opatovskej ceste už bolo plné nedočkavých chlapcov a dievčat. S riaditeľkou Máriou Bobaľovou, rodičmi i tetami učiteľkami, túžobne vyzerali prvé oceľové tátoše na štyroch kolesách, tešili sa na jazdu s ľuďmi dobrej vôle, nových kamarátov, na zážitky, ktoré ich pri tom čakajú. Pred pol druhou popoludní sa konečne dočkali.

Priestranstvo pred školou sa začalo zapĺňať autami najrozličnejších značiek. Za ich volantmi sedeli ľudia z košickej oceliarskej spoločnosti, medzi ktorými nechýbali viceprezidenti James F. Connor, Scott Pape, Jeffrey Greenwel, manažéri Miroslav Maďar, Marcel Palai, Ján Bača, Ján Keder, Katarína Fitzová, Marek Handura, Alena Torhányová, Juraj Bolf a Július Büdi, ale aj ďalšie známe osobnosti kultúrneho a spoločenského života.

Úderom pol tretej bolo na štart v rade za sebou pripravených 28 vozidiel, ktorých posádku tvorili okrem vodičov tri deti. V dvojminútových intervaloch vyrážali na okružnú jazdu ulicami mesta, chlapci a dievčatá si na rôznych stanoviskách dopredu stanovenej trasy preverili svoje znalosti z dejepisu a zemepisu, na parkovisku pri Námestí osloboditeľov odpovedali príslušníkom Policajného zboru na otázky z dopravnej výchovy a sledovali, ako si dospeláci za volantom dokážu poradiť s jazdou zručnosti. V každom prípade sa všetci snažili...

"No, asi si to budem musieť na budúci rok lepšie natrénovať," skonštatovala nespokojná so svojím výkonom Tonka Dežková z Rádia Expres, ktorú po príjazde do cieľa mimoriadne mrzeli, najmä kvôli deťom, zhodené kuželky. Trestné body, ktoré si za to vyslúžila, nedávali nádej na umiestnenie na prvých priečkach. Spokojný, najmä pri pohľade na rozžiarené detské očká, bol v cieli viceprezident pre výrobu Scott Pape, ale i ďalší člen vedenia spoločnosti Vincent J. Greenwell. Igorovi Timkovi z kapely No Name, ktorý manévroval na križovatke tak, že sa mu podarilo na chvíľu ochromiť premávku, zámer vyblokovať a predbehnúť Jamesa Connora síce vyšiel, no nie nadlho. Priznal sa, že naostatok musel aj tak odbočiť z cesty a natankovať. Nádrž mal totiž prázdnu... Ani jeho rošády nezabránili viceprezidentovi pre financovanie dostať sa bez zbytočných trestných bodov do cieľa a skončiť nakoniec na treťom mieste. Prvé miesto obhájil víťaz minuloročnej súťaže železiar Július Büdi z odboru Obchodná administratíva s posádkou tvorenou dvoma dievčatami a jedným chlapcom, druhé spolu s deťmi vybojoval opäť hutník Juraj Bolf. Štvrtú priečku obsadil so svojou posádkou Vlado Radvak a piatu Jozef Juhás.

"Je to už druhýkrát, čo som sa na tejto súťaži zúčastnil a musím povedať, že každý rok je to lepšie," prihovoril sa obecenstvu viceprezident pre financovanie James F. Connor krátko pred odovzdávaním cien najúspešnejším posádkam. "Všetci ste šampióni," povedal deťom a vyslovil uznanie nad ich výkonmi v súťaži a zaželal všetkým veľa úspechov. Radosť z cien v podobe elektroniky nemala konca kraja. Skrátka však neprišlo žiadne z detí, každé dostalo sladké darčeky a od sponzorov malé reklamné pozornosti.

Po kultúrnom programe, o ktorý sa postaral Peter Pačut, Gaja, Martin Kittner a Erik Aresta, ktorý je spolu s Anettou Smikovou z U. S. Steel Košice pravidelným organizátorom tohto podujatia v našom meste, nasledovala diskotéka. Generálnym partnerom podujatia bola tak ako po minulé roky spoločnosť U. S. Steel Košice.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...