Vyhľadávanie:

Radosť z bronzu

Radosť z bronzu

Košičania vyhrali tretí play off zápas s Novými Zámkami a skončili na 3. mieste

Hádzaná
Z tretieho víťazného súboja o bronzové medaily medzi 1. MHK Košice a Novými Zámkami. Náš Farkašovský strieľa v tomto zápase jeden zo svojich dvoch gólov.

Hádzanári 1. MHK Košice svoj cieľ v sezóne 2003/2004 splnili. Po vlaňajšom štvrtom mieste skončili tento raz na medailovej priečke. V najvyššej slovenskej súťaži teda obsadili v konečnom poradí 3. miesto, ktoré si vybojovali presvedčivým spôsobom nad celkom z Nových Zámkov. S týmto súperom sa stretli v troch play off stretnutiach, a keďže túto sériu vyhrali bez zaváhania 3:0 na zápasy, získali bronzové medaily.

V rozhodujúcom treťom stretnutí zvíťazili uplynulú sobotu na domácej palubovke 29:25 (14:11). Hostia začali tento súboj dobre a do 22. minúty boli nášmu tímu vyrovnaným súperom, kedy bol stav nerozhodný 11:11. Potom získali domáci trojgólový náskok, ktorý v priebehu druhého polčasu zvýšili až na sedem gólov (20:13), a zápas v pohode dotiahli do víťazného konca.

V našom mužstve sa strelecky presadila trojica Justus, Kleis a Faith, ktorí spolu nastrieľali 21 gólov. "Po niekoľkých neúspešných rokoch sme pre náš klub opäť vybojovali medailu a i keď bola len bronzová, máme z toho radosť," vyznal svoje pocity hneď po zápase kapitán 1. MHK Ján Kolesár.

V šatni domácich zavládla pochopiteľne radosť, veď už vlani odohrali Košičania s Novými Zámkami vyrovnané zápasy o 3. miesto, ale v nich neuspeli. Spokojní boli nielen hráči, ale aj tréneri. Z nich Martin Gregor sa po tomto rozhodujúcom zápase vyjadril: "Som rád, že sa nám proti tomuto súperovi v tejto sezóne darilo a to nielen v základnej časti, ale i v boji o medaily. Aj ten tretí zápas bol ťažký, hostia začali výborne, ale moji zverenci postupne prevzali iniciatívu. Rozohrali sa k výbornému výkonu, rozchytal sa brankár Pramuk, a v závere súboja to bola z našej strany exhibícia. Z víťazstva i z konečnej tretej priečky máme pochopiteľne radosť."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...