Vyhľadávanie:

Radosť z pohybu Tancujú spolu už šiesty rok

Radosť z pohybu Tancujú spolu už šiesty rok

Predstavujeme tohtoročných finalistov U. S. Steel Talent Night

Keď známy tanečník, režisér a choreograf Ján Ďurovčík oznamoval pred napätými súťažiacimi v kategórii tanec verdikt poroty, tanečný pár Richard Szilagyi a Silvia Kozáková mali nesporne dôvod na radosť. Veď sa náročným kastingom pretancovali až do finále. Silvia si radosť z postupu nestačila pomaly ani vychutnať. "Bežala na skúšku," nechal sa počuť Richard, ktorý nám, dobre naladený, prezradil o spoločnom koníčku niečo viac. "K tancu som sa dostal ako desaťročný. Samozrejme... išlo o dievča. Páčilo sa mi, dostal som ponuku zatancovať si s ňou. A tak som si zatancoval. Ju to prestalo baviť, mňa naopak. Začal som sa tejto záľube venovať intenzívne. So Silviou som sa spoznal, keď som mal osemnásť. Obaja sme boli v tom čase bez tanečných partnerov a tak sme to skúsili spolu. Tancujeme spolu už šiesty rok, s takmer ročnou prestávkou, keď sme potrebovali navzájom vypnúť... Momentálne sme v situácii, keď sa nám začínajú veci dariť. Tak, ako sme si priali. Či už na súťažiach alebo iných podujatiach. Sme spokojní."

Volume 5, Speechless - Rumba show, Your Song, our dance, Volume 5 - tri choreografie, ktorých autorom je Richard a ktoré predviedol na kastingu spolu so svojou partnerkou, sa neobyčajne páčili. A nielen porote. Výkon tanečného páru ohodnotili nadšeným potleskom aj ich súperi. "Každý rok vymyslíme jednu až dve nové choreografie," poznamenáva. S vôbec prvou exhibíciou sa pár predstavil na prvom ročníku Talent Night. A dostal sa až do finále! "Skončili sme napokon tretí, no odvtedy sa veci pohli dopredu." A aké sú ich plány na najbližšie dni? "V lete som sa chystal do Grécka, ale keďže sme prešli cez to veľké sito, tak tam asi nepôjdem. Budeme sa pravdepodobne venovať zdokonaľovaniu choreografií, tréningu a príprave na sezónu, ktorá nám začína v septembri. A to hneď na druhý deň po finále Talent Night. Z Košíc teda pocestujeme po súťaži do Bratislavy." A predsavzatia? "Urobíme všetko pre to, aby sme boli ešte lepší než doteraz!"

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...