Vyhľadávanie:

Rallye Opatovská – Žiť na plný plyn po dvadsiaty prvý raz

Rallye Opatovská – Žiť na plný plyn po dvadsiaty prvý raz

Vyčarovať úsmev na detskej tvári je také jednoduché

Veľkú radosť urobili košickí oceliari hendikepovaným deťom, keď sa postavili spolu s nimi a vodičmi ďalších posádok na štart dvadsiateho prvého ročníka obľúbeného podujatia Rallye Opatovská – Žiť na plný plyn. Z dvadsiatich štyroch posádok tvorili hutníci rovnú polovicu. Potešiť chlapcov a dievčatá zo Spojenej školy na Opatovskej ceste v Košiciach súťažnou jazdou v autách najrôznejších značiek prišli vo štvrtok 7. júna 2018 vice­prezidenti U. S. Steel Košice Richard Shank, Marcel Novosad a Martin Pitorák, asistentka generálneho právneho zástupcu Marianne Slivkova, generálni manažéri Marek Lukačín a Ľubomír Kvaska, riaditelia Ladislav Straka, Ján Bača, Tomáš Kuriatnik  a Mária Šimonová, obchodný manažér Oliver Molnár i vedúci odboru  Jaroslav Križičko.

„Trasa, po ktorej sa  súťažiaci vydajú, meria päťdesiatdeväť kilometrov. Smeruje na Myslavu, Bukovec, sídlisko KVP, cez Watsonovu na Zelený dvor, do Rozhanoviec, Košických Olšian a končí v tomto areáli,“ popísala smer jazdy riaditeľka  Spojenej školy na Opatovskej ceste v Košiciach Mária Čabalová. „Zvládnuť by ju mali tak do hodiny, no na ceste čakajú súťažiacich, tak ako zvyčajne, tri zastávky. Na prvej, na Bukovci, absolvujú vodiči pod dohľadom policajtov jazdu zručnosti medzi kužeľmi a deti si preveria svoje vedomosti z pravidiel cestnej premávky. Ďalšie zastávky budú na parkovisku na Sídlisku KVP a na Zelenom dvore, kde máme pre deti pripravené testy z histórie Košíc a zo slovenského jazyka,“ vysvetlila riaditeľka kritéria súťaže. A dodala, že deti sa na ňu celý rok veľmi tešia. Napokon, presvedčili sme sa o tom aj sami, pretože nádvorím sa niesla  počas celej akcie skvelá nálada. Nič to, že niektorým  posádkam ušlo „medailové“ miesto o vlások. Vďaka účasti vyhralo každé zo sedemdesiatich piatich detí...

Na stupne víťazov sa napokon postavili tri posádky, ktoré si ceny prevzali od Richarda Shanka a Marianny Slivkovej. Zvíťazila posádka Martina Kočího pred tímami Patrika Hermana a Exisportu.

 

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...