Vyhľadávanie:

Registrácia sa začne 14. apríla

Registrácia sa začne 14. apríla

Počas Dní dobrovoľníkov U. S. Steel pre Košice pomôžeme štrnástim partnerským organizáciám

Do deviateho ročníka podujatia U. S. Steel pre Košice ostáva ešte dva a pol mesiaca, no organizátori z útvaru Riaditeľa pre vonkajšie vzťahy už na jeho príprave intenzívne pracujú.

"Počas tohtoročných dobrovoľníckych dní, ktoré sa uskutočnia v piatok 15. mája a v sobotu 16. mája, budeme pomáhať štrnástim partnerským organizáciám zaoberajúcim sa verejnoprospešnými aktivitami," informuje Ľubomíra Šoltésová z útvaru Riaditeľa pre vonkajšie vzťahy.

"Podujatie už tradične odštartujú Hutnícka kvapka krvi a zbierka užitočných vecí pre charitné centrá, sobota bude patriť predovšetkým manuálnej práci. Pomôžeme upraviť a skrášliť priestory v botanickej i zoologickej záhrade, budeme čistiť koľajisko a okolie trate Detskej historickej železničky, v detských domovoch na Hurbanovej a na Štrbskej ulici v Košiciach sa pustíme do skrášľovania tamojších areálov. V Klube Forresta Gumpa na nás čakajú záhradnícke aj interiérové práce, pridáme sa k Priateľom trstenskej prírody a pomôžeme im s údržbou cyklistického chodníka medzi obcami Gyňov a Skároš a v Únii vzájomnej pomoci ľudí a psov pri Haniske postavíme okrem iného aj drevený altánok. Veríme, že sa k desiatkam našich kolegov, ktorí neváhajú pomáhať bez nároku na odmenu rok čo rok, pridajú i nováčikovia. Radi každého privítame." Rovnako ako po minulé roky, aj tentoraz sa bude treba na dobrovoľnícke dni, po tom, čo si tú ktorú aktivitu vyberiete, zaregistrovať. Urobiť tak budete môcť prostredníctvom intranetu a v prípade, že prístup naň nemáte, aj telefonicky a to od 14. apríla 2015 až do 5. mája 2015, respektíve až do obsadenia pracovnej kapacity na danom mieste.

Platí tiež, že doprava na miesta brigád je individuálna. Na vzdialenejšie miesta, do Únie vzájomnej pomoci ľudí a psov v Haniske, zoologickej záhrady, na detskú železničku do Čermeľa a do Trsteného pri Hornáde, bude doprava zabezpečená v prípade záujmu.

Viac podrobností súvisiacich s organizáciou dní dobrovoľníkov a telefonické kontakty koordinátorov prinesieme v najbližšom vydaní Ocele východu.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...