Vyhľadávanie:

Rekonštrukcia a modernizácia Čistiarne odpadových vôd Sokoľany bodovala dvakrát

Rekonštrukcia a modernizácia Čistiarne odpadových vôd Sokoľany bodovala dvakrát



Spoločnosť U. S. Steel uspela v súťaži o Národnú podnikateľskú cenu za životné prostredie v SR 2015

Mimoriadny úspech zaznamenala spoločnosť U. S. Steel Košice v súťaži o Národnú podnikateľskú cenu za životné prostredie v Slovenskej republike 2015, ktorej výsledky vyhlásili minulý týždeň v pondelok 5. októbra, v Bratislave.

"Vyhlasovateľom súťaže bola Asociácia priemyselnej ekológie na Slovensku v spolupráci s Ministerstvom životného prostredia SR a Zastúpením Európskej komisie na Slovensku. Cena sa udeľuje každé dva roky, prezentujú ju ako slovenského environmentálneho Oscara. Hodnotiacej komisii predsedal prof. László Miklós, bývalý minister životného prostredia," uviedol generálny manažér pre environment Miloš Fodor. "Súťažilo sa v štyroch kategóriách, a to Manažment životného prostredia, Produkt, Proces, Podnikanie a biodiverzita. Spoločnosť U. S. Steel Košice prihlásila do súťaže projekt Rekonštrukcia a modernizácia čistiarne odpadových vôd Sokoľany a zabodovala dvakrát. V kategórii Proces sme obsadili tretie miesto a v kategórii Podnikanie a biodiverzita prvé miesto. Ocenenia nás samozrejme veľmi tešia, ale aj zaväzujú. Snažíme sa udržiavať rozmanitosť životného prostredia, ktorá v Sokoľanskom potoku, kam ústia naše odpadové vody po vyčistení, je." Za týmto úspechom, dodal, treba vidieť úsilie a podiel celého tímu odborníkov z environmentu, inžinierskych činností, divízneho závodu Energetika i samotnej prevádzky čistiarne.

Rekonštrukcia a modernizácia čistiarne odpadových vôd Sokoľany patrila k významným ekologickým investičným akciám spoločnosti. Začala sa v auguste 2012, stavbu o dva roky, v auguste 2014, úspešne skolaudovala Slovenská inšpekcia životného prostredia. Zlepšila sa účinnosť čistenia a úpravy odpadových vôd v jednotlivých ukazovateľoch znečistenia, čistiareň je schopná rýchlejšie zvládať úpravu vôd počas prívalových dažďov.


Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...