Vyhľadávanie:

Reprezentačný bál oceliarov v rytme leta

Reprezentačný bál oceliarov v rytme leta

Reprezentačný bál U. S. Steel Košice patrí v našom meste medzi najprestížnejšie plesové podujatia. Na tom tohtoročnom, ktorého ústrednou témou bol Beach Ball (plážový bál), sa zabávalo, v sobotu 15. januára, v Double Tree by Hilton viac ako 350 hostí. Pozvanie na ples prijali členovia exekutívy U. S. Steel Corporation John P. Surma, David H. Lohr, Anton Lukáč a James D. Garraux, novo menovaný prezident U. S. Steel Košice David J. Rintoul, prezident U. S. Steel Srbsko Matthew Perkins, predseda Košického samosprávneho kraja Zdenko Trebuľa, primátor Košíc Richard Raši a mnohí obchodní partneri spoločnosti.

Hostiteľom večera bol George F. Babcoke s manželkou. V programe vystúpili Bucinatores Excelsi - Vznešení trubači, slovenská hudobná formácia Fragile, Tanečný klub TC Košice, speváčka Marcela Molnárová, Andrea Zimányiová a Andante Band, skupina Abracadabra, Tomáš Buranovský, víťaz ostatného ročníka súťaže Košický zlatý poklad, zahrala aj USSK Band, ktorej vedúcim je George F. Babcoke. Vyvrcholením programu bolo vystúpenie košickej hudobnej skupiny No Name a kráľa diskoték Michala Davida.

Bál mal aj charitatívny rozmer. Plesajúci sa mohli zapojiť do dražby obrazov a kovových dekoratívnych predmetov, ktoré vytvorili umelci - výtvarníci spolu s talentovanými zamestnancami oceliarskej spoločnosti počas vlaňajšieho plenéru v Medzeve a dizajnéri počas medzinárodného workshopu Metal Inspirations. V aukcii sa vydražilo 29 predmetov v hodnote 3 931 eur. Peniaze organizátor venuje Únii vzájomnej pomoci ľudí a psov.

Kvetinová výzdoba putovala po skončení bálu do Vysokošpecializovaného odborného ústavu geriatrického sv. Lukáša v Košiciach, kde potešila jeho klientov. Nesmieme zabudnúť ani na mladých zo Spojenej strednej internátnej školy pre zrakovo postihnutých v Levoči, ktorí vyrobili škatuľky na darčeky pre účastníkov bálu. Táto škola bola na sklonku vlaňajška jednou z troch škôl zapojených do projektu U. S. Steel Košice Stromček prianí.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...