Vyhľadávanie:

Riešia konkrétne problémy praxe

Riešia konkrétne problémy praxe

Na diplomových prácach z prostredia U. S. Steel Košice pracuje v tomto školskom roku vyše päťdesiat študentov

Spolupráca so strednými a vysokými školami tvorí v U. S. Steel Košice neoddeliteľnú súčasť procesu vzdelávania. Jej foriem je niekoľko. Okrem odbornej praxe, exkurzií či obojstrannej lektorskej činnosti tu patria aj diplomové práce, ktoré umožňujú študentom zbližovať sa s praxou a zároveň prispievajú k riešeniu konkrétnych problémov v prevádzkach a závodoch spoločnosti. Témy diplomových prác, ktoré U. S. Steel Košice každým rokom ponúka na spracovanie študentom univerzít a vysokých škôl, navrhujú jednotlivé organizačné jednotky spoločnosti, a to aj s určením zodpovedných konzultantov. Práve oni, vďaka svojmu profesionálnemu prístupu a znalosti problematiky v odbore, sú pre riešiteľov diplomových prác jednou zo záruk úspechu.

Vlani bolo v spoločnosti U. S. Steel Košice schválených 85 tém diplomových prác, a to predovšetkým v oblasti výroby, výskumu, obchodu a ekonomiky. Na päťdesiatich dvoch z nich pracujú študenti najmä Hutníckej fakulty a fakulty BERG Technickej univerzity v Košiciach. Oslovili sme dvoch z nich, aby sa s nami podelili o svoje doterajšie skúsenosti. Na Gejzu Rusňáka, technológa chémie v divíznom závode Koksovňa, ktorý je mimochodom Róm, sme počuli od kompetentných len samé slová chvály. Vo fabrike pracuje už 25 rokov. Najprv bol strojníkom chémie, od vlaňajšieho mája zastával funkciu predáka. Od 1. januára tohto roku bol menovaný do pozície technológa prevádzky Chémia.

"Študovať popri zamestnaní som sa rozhodol preto, lebo chcem v živote niečo dokázať. Uvedomil som si, že v súčasnom pracovnom zaradení som dosiahol maximum svojich možností a keď sa chcem dostať ďalej, musím ďalej študovať. Ukončenie vysokej školy bolo zároveň mojím snom, čo teraz aj konečne realizujem," vyznáva sa a dodáva, že Hutnícku fakultu si vybral preto, že ho stále fascinovala výroba železa a ocele. Téma jeho diplomovej práce, ktorá má názov Zhodnotenie technológie odháňačov čpavku využitím analyzátora čpavku, korešponduje s jeho profesným zameraním.

"Túto problematiku veľmi dobre poznám, niektoré jej otázky čakajú na riešenia. Myslím si, že k nim môžem prispieť a použiť pritom nové poznatky, ktoré som počas štúdia získal," konštatuje Gejza Rusňák a oceňuje spoluprácu pri písaní diplomovej práce so svojim konzultancom, zmocnencom pre kvalitu DZ Koksovňa Marcelom Kipikašom. "Stále mi ochotne pomáhal pri každom probléme a poradil, keď to bolo potrebné. Je to odborník a skvelý človek. Rád by som pridal svoje poďakovanie aj ľuďom, ktorí mi stále ochotne pomáhali - riaditeľovi DZ Koksovňa Milanovi Fedorovovi, vedúcemu prevádzky chémia Jánovi Hromjakovi, Irene Veszkovej z úseku Personálny servis a vzdelávanie a mnohým mojim spolupracovníkom."

"Myslím si, že riešenie diplomovej práce vo vašej spoločnosti mi dáva viac skúseností do budúceho života ako štúdium na univerzite," prezradil nám študent manažmentu kvality fakulty BERG Technickej univerzity v Košiciach Lórant Kovács. A prečo sa rozhodol pre tému z prostredia U. S. Steel Košice? "Moja diplomová práca sa zaoberá problémom hodnotenia spokojnosti zákazníkov a vybral som si ju hlavne preto, že som vo vašej spoločnosti absolvoval užitočnú dvojmesačnú letnú stáž."

A nezabudne dodať, že jeho konzultantka Eva Molnárová, vedúca oddelenia Rozvoj SMK, sa mu snaží vychádzať v ústrety. Okrem iného i tým, že mohol preddiplomovú prax vykonávať na úseku Riaditeľa QMS.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...