Vyhľadávanie:

Riešili problémy fiktívnej firmy

Riešili problémy fiktívnej firmy

Účastníci letnej platenej stáže preukazovali svoje manažérske zručnosti

Štvrtý ročník letnej platenej stáže poslucháčov vysokých škôl a univerzít v spoločnosti U. S. Steel Košice sa pomaly chýli k záveru. Necelý týždeň pred jej definitívnym ukončením dostali študenti príležitosť ukázať, ako si počas praktických cvičení osvojili manažérske zručnosti. Tím ľudí z úseku viceprezidenta pre ľudské zdroje pre nich pripravil novinku v podobe riešenia prípadovej štúdie.

Úlohou stážistov bolo diskutovať, analyzovať, iniciovať a formulovať riešenia pre manažérske problémy týkajúce sa rozvoja efektívnosti fiktívnej výrobnej spoločnosti.

"Kým účastníci letnej platenej stáže boli každý týždeň od pondelka do stredy zapojení do pracovného procesu v pridelených závodoch či úsekoch, štvrtky a piatky boli zamerané na rozvoj základných manažérskych zručností," informoval nás vedúci odboru Tréning a rozvoj z útvaru Personálny servis a vzdelávanie Karol Gordiak. "Po ukončení tréningov absolvovali výrobnú simuláciu, v rámci ktorej si vyskúšali on-line rozhodovanie. Teraz dostali záverečnú, komplexnejšiu úlohu - riešiť obsiahlu šestnásť stranovú prípadovú štúdiu, obsahujúcu aj finančné výkazy. K nastolenému problému majú zaujať svoj postoj, iniciovať zmenu, celé riešenie sformulovať do prezentácie a potom ju aj uviesť."

V piatok 26. augusta dopoludnia sa v šikmej zasadačke v hlavnej administratívnej budove pred hodnotiacou komisiou, ktorú tvorili viceprezident pre ľudské zdroje Miroslav Kiraľvarga, riaditeľ úseku Personálny servis a vzdelávanie Milan Polča a Karol Gordiak, postupne predviedlo osem šesťčlenných tímov. Bolo zaujímavé pozorovať budúcich manažérov, ako sa dokázali vysporiadať s nastolenými problémami firmy, ktorá ak chce prežiť a byť konkurencieschopnou, musí realizovať zmeny, a to aj nepopulárne pre jej zamestnancov. Na riešenie úlohy mali týždeň a treba povedať, že všetci na prezentácii výsledkov svojej práce odviedli kus roboty. Komisia hodnotila, do akej miery obsah prezentácie zodpovedal položeným otázkam, aké riešenie problému tím navrhol, kreatívnosť, grafickú úroveň, štruktúru, organizáciu a úroveň prezentačných zručností, schopnosť odbornej argumentácie a realizovateľnosť navrhovaného riešenia. Na presviedčanie komisie o svojich kvalitách mali pätnásť minút. Krátko po poludní bolo o víťazoch rozhodnuté. Stal sa ním tím v zložení Lenka Kováčová, Zuzana Szamošiová, Martin Pirchala, Miriam Papcunová, Zuzana Podhorská a Michal Kožár.

"Zadanie úlohy sme dostali vo štvrtok popoludní, už na druhý deň sme sa stretli a pracovali na jej riešení v priebehu týždňa. Mali sme na to vytvorené vynikajúce podmienky aj zo strany našich mentorov," pochvaľuje si členka víťazného tímu Lenka Kováčová, študentka UPJŠ v Košiciach. "Nebola to ľahká úloha, no prípadová štúdia bola perfektná."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...