Vyhľadávanie:

Rodina košických hutníkov sa rozrastie

Rodina košických hutníkov sa rozrastie

Vyše štyridsať žiakov technických škôl podpísalo s fabrikou zmluvy o budúcich pracovných zmluvách

Košických hutníkov bude opäť viac. Vo štvrtok 4. mája 2017 podpísala spoločnosť U. S. Steel Košice so štyridsiatimi dvomi budúcimi maturantmi Strednej odbornej školy v Košiciach – Šaci a Strednej odbornej školy železničnej v Košiciach zmluvy o budúcich pracovných zmluvách. Slávnostný akt sa uskutočnil v prítomnosti prezidenta spoločnosti Scotta Buckisa, viceprezidenta pre ľudské zdroje Martina Pitoráka, generálneho manažéra pre zabezpečenie a rozvoj ľudských zdrojov Milana Polču, riaditeľa pre nábor a výber Ľubomíra Gromoša, riaditeľov škôl Jozefa Šablatúru a Vladimíra Korčeka, ako aj ďalších predstaviteľov oboch vzdelávacích inštitúcií. Podpis zmlúv je potvrdením úspešnej dlhoročnej spolupráce U. S. Steel Košice so strednými odbornými školami s technickým zameraním pri príprave a výchove budúcej pracovnej sily.

„Pre našu firmu a určite aj pre vás,“ prihovoril sa študentom pred podpisom zmlúv prezident spoločnosti Scott Buckiso, „je to veľký deň. To, čo robí našu spoločnosť úspešnou, sú naši zamestnanci a vy reprezentujete jej  budúcnosť.  Som rád, keď vidím talentovaných a zručných ľudí prichádzajúcich do našej firmy, ktorí budú definovať jej úspešnosť. Ak sa rozhodnete stať našimi zamestnancami, určite budete mať možnosť vybudovať si v našej firme dlhoročnú úspešnú kariéru.“

Po maturite absolventi oboch škôl v odboroch hutník operátor, mechanik strojov a zariadení, programátor obrábacích strojov a zariadení a mechanik elektrotechnik posilnia rady zamestnancov košickej oceliarne už v júni až auguste tohto roka. Ponuka práce zo strany spoločnosti nebola  náhodná. Pri výbere rozhodovalo niekoľko kritérií.  Patrili k nim dôsledné dodržiavanie  zásad a predpisov na zaistenie bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci, ako aj predpisov týkajúcich sa programov pre život ohrozujúce situácie počas odbornej prípravy na pracoviskách fabriky, študijné výsledky a tiež hodnotenie výkonu počas odbornej praxe žiaka na pracoviskách huty zo strany inštruktora odborného výcviku. Štyri desiatky mladých mužov budú vo väčšine prípadov pracovať vo výrobných prevádzkach divíznych závodov, kde vykonávali praktickú prípravu na povolanie.

Riaditeľ šačianskej odbornej školy Jozef Šablatúra sa po podpise  zmluvných dokumentov poďakoval firme za splnenie záväzku. „Nie je nič krajšie pre mladých ľudí ako im otvoriť priestor a ponúknuť im pracovnú zmluvu hneď po skončení štúdia. Na tento akt som veľmi hrdý.  Myslím si, že toto je najlepší odkaz do budúcnosti pre ďalší nábor našich nových žiakov.“

Za excelentnú označil spoluprácu  SOŠ železničnej a U. S. Steel Košice riaditeľ školy Vladimír Korček.  „Meno U. S. Steel Košice nám tiež pomáha pri náboroch žiakov, kde proklamujeme dohodu so spoločnosťou  na poli duálneho vzdelávania i  praktického výcviku žiakov, čo má pri nábore obrovský ohlas. V tomto školskom roku sa to odzrkadlilo aj na počte uchádzačov o vzdelávanie u nás,“  konštatoval. 

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...