Vyhľadávanie:

Rokovalo Prezídium Republikovej únie zamestnávateľov

Rokovalo Prezídium Republikovej únie zamestnávateľov

Na pôde spoločnosti U. S. Steel Košice sa minulý týždeň vo štvrtok, 28. septembra 2006, uskutočnilo rokovanie členov Prezídia republikovej únie zamestnávateľov. Na programe pracovného stretnutia, ktoré viedol Anton Jura, prezident tejto najväčšej zamestnávateľskej organizácie zastupujúcej záujmy podnikateľov na Slovensku, bola popri otázkach organizačného charakteru i diskusia o problematike daňových zákonov, národného strategického referenčného rámca, pracovno-právnej problematike, novelizácie zákona o bezpečnosti ochrany a zdravia pri práci a ďalšie otázky. Súčasťou pracovného rokovania bola aj prehliadka vybraných divíznych závodov a prevádzok. Členovia prezídia si prezreli kontiodlievanie č. 2, Teplú valcovňu, 4-stolicový tandem, novú dynamolinku č. 3 a lakoplastovaciu linku.

O podrobnejšie informácie z priebehu rokovania sme požiadali prezidenta RÚZ Antona Juru. "Výjazdové pracovné stretnutie Prezídia RÚZ v Košiciach sa riadilo stanoveným programom, v ktorom dominovali aktuálne témy a otázky z posledného vývoja slovenského hospodárstva a ekonomiky. Členovia prezídia diskutovali o potrebe dialógu so sociálnymi partnermi v oblasti novo prijímanej legislatívy, hlavne o jej možných dopadoch na kvalitu podnikateľského prostredia. Zástupcovia zamestnávateľov vyjadrili presvedčenie, že ďalšie zvyšovanie minimálnej mzdy, bez väzby na rast produktivity práce, ako aj niektoré úpravy v novele Zákona o dani z príjmu a dani z pridanej hodnoty, neprispejú k tvorbe nových pracovných miest ako aj ďalšiemu ekonomickému rastu. Rokovalo sa aj o stratégii týkajúcej sa očakávanej novelizácii Zákonníka práce iniciovanej zástupcami zamestnancov.
Prezídium RÚZ sa na svojom zasadnutí tiež zaoberalo činnosťou Republikovej únie zamestnávateľov v tripartite s dôrazom na dôslednejšie presadzovanie kolektívnych práv a slobôd zamestnávateľov, práve cez tento inštitút sociálneho dialógu na najvyššej úrovni."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...