Vyhľadávanie:

Rošády by mali výkonnosť stabilizovať

Rošády by mali výkonnosť stabilizovať

Po trojzápasovej sérii na ľade súperov klesol náš majster v extraligovej tabuľke na 4. miesto

V ostatných štyroch kolách sa v šatni úradujúceho majstra HC Košice udiali dosť výrazné rošády. Káder sa pozmenil, keď najprv odišiel do Banskej Bystrice obranca Michal Grman, ktorého nahradila nová posila spod Urpína Marek Kolba a k nemu z farmárskeho tímu Bardejova pribudol Milan Takáč. Z kazašského klubu Usť-Kamenogorsk sa do rodných Košíc vrátil odchovanec Gabriel Spilar a do Trenčína sa z kádra železiarov porúčali útočník Peter Fabuš i obranca Marek Biro. Z Dukly zakotvil v Košiciach obranca Martin Chovan a aby lavína príchodov a odchodov nebola definitívna, v pondelok 5. decembra ukončil hráčsku kariéru v službách HC Košice Marek Vorel. Okrem toho došlo ešte pred zápasom v Trenčíne k zmene kapitána, keď po Petrovi Bartošovi prevzal kapitánsku pásku Miroslav Zálešák.

Týmito rošádami by sa výkonnosť nášho mužstva mala stabilizovať. Ale hráči sa ešte nedostali do správneho varu, lebo v troch stretnutiach na ľade súperov získali z deviatich možných bodov len päť a po 27. kole klesli v tabuľke na štvrtú priečku s odstupom štyroch bodov na vedúcu Skalicu.

Sériu zápasov u súperov síce Košičania začali víťazstvom v Martine, potom však podľahli v Skalici a vzápätí boli úspešní pod hradom Matúša Čáka v Trenčíne, ale až po samostatných nájazdoch. "Bolo to po prvý raz v tejto sezóne, čo sme si zahrali v predĺžení a o výsledku sa muselo rozhodnúť až v samostatných nájazdoch," povedal po stretnutí strelec rozhodujúceho gólu Michel Miklík a pokračoval: "Začínali domáci a ich hráč Melichárek nášho brankára prekonal. Bartoš chladnokrvne vyrovnal a keď ďalší domáci hráč Tvrdoň proti nášmu brankárovi Hylákovi neuspel, tréner Ihnačák poslal na ľad mňa. Presným zakončením som otočil vývoj série v náš prospech. Po mne domáci Fabuš nedal a tak sme získali cenné dva body."

V najbližších decembrových dňoch sa budú mať fanúšikovia HC na čo tešiť. Až päť zo siedmich plánovaných stretnutí extraligy odohrajú Košičania na domácom ľade v Steel aréne. Včera, 6. decembra, začali sériu štvrtej šestiny základnej časti domácim súbojom s Nitrou a v tomto týždni sa v piatok 9. decembra u nás predstaví Zvolen.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...