Vyhľadávanie:

Rovnaká príležitosť pre každého

Rovnaká príležitosť pre každého

Program podpory mladých športovcov Tvoja šanca hrať pokračuje

Od vyhlásenia programu spoločnosti U. S. Steel Košice Tvoja šanca hrať uplynuli tri roky. Športovo nadané deti, ktoré nemohli rozvíjať svoj talent, len preto, že náklady na financovanie športových aktivít sú pre ich rodiny veľmi zaťažujúce, dostali príležitosť. Šancu využiť podporu košickej oceliarne dostali najprv mladí hokejisti, potom basketbalistky a napokon aj futbalové talenty.

"V priebehu troch rokov firma podporila tréningový proces bezmála dvesto deťom," informovala nás Eva Svrčeková z útvaru riaditeľa pre vonkajšie vzťahy. "Záujem bol a stále je naozaj veľký, o výbere do programu rozhodovali v jednotlivých druhoch športu komisie zložené z trénerov a zástupcov U. S. Steel Košice. V školskom roku 2006/2007 dostalo šancu rozvíjať svoj talent 37 mladých hokejistov a 26 basketbalistiek, o rok neskôr 44 hokejistov, 19 basketbalistiek a 6 futbalistov. Vlani dostalo podporu 46 hráčov hokeja, 14 hráčok basketbalu a piati futbalisti."

Už skúsenosti z prvého ročníka programu ukázali, že rozhodnutie pomôcť mladým talentom bolo správne. Viaceré deti presvedčili vynikajúcimi úspechmi na rôznych športových podujatiach a čo je najdôležitejšie, majú predpoklady a šancu ďalej svoje schopnosti zlepšovať a rozvíjať. Aj preto spoločnosť U. S. Steel Košice v programe podpory mladých športovcov - hokejistov, basketbalistiek a futbalistov zo sociálne znevýhodnených rodín bude pokračovať aj v nasledujúcom školskom roku. Zaradeniu do programu bude predchádzať, tak ako po minulé roky, výber talentov. Podrobné informácie o formách podpory, podmienkach jej poskytnutia i žiadosť nájdu záujemcovia na www.usske.sk/sport. Termín podania prihlášok je stanovený na 14. septembra 2009.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...