Vyhľadávanie:

Rozhodlo výberové konanie

Rozhodlo výberové konanie

Záujem o brigádu vo firme počas leta prevýšil očakávania

Tohtoročný záujem čerstvých absolventov stredných odborných technických škôl o platenú brigádu počas letných prázdnin v spoločnosti U. S. Steel Košice prevýšil očakávania. Ale aj možnosti firmy. Zarobiť si a naučiť sa niečo priamo v hutníckej výrobe mali v pláne bezmála tri stovky mladých ľudí z Košíc i okolia. O tom, ktorí z nich strávia prácou a poznávaním v jednotlivých divíznych závodoch huty dva mesiace, rozhodlo výberové konanie. Trvalo jeden týždeň.

"Letnú platenú brigádu pre študentov stredných odborných technických škôl organizuje úsek generálneho manažéra pre zabezpečenie a rozvoj ľudských zdrojov v súlade s Dohodou o odbornom vzdelávaní a príprave žiakov, ktorú firma uzatvorila so strednými odbornými školami," informoval senior konzultant ľudských zdrojov Miroslav Fedor. "Všetkých záujemcov o brigádu sme pozvali na výberové konanie, ktoré absolvovali koncom mája 2011. O tom, kto sa bude môcť na nej zúčastniť, rozhodla komisia na základe výberových kritérií. Podmienkou bol vek 18 rokov a tiež ukončenie strednej odbornej školy, ktorá je partnerom košickej oceliarne. Išlo najmä o SOŠ Košice-Šaca, Strednú priemyselnú školu hutnícku v Košiciach, SOŠ železničnú Košice, SOŠ technickú Košice, ale aj Strednú priemyselnú školu elektrotechnickú či Strednú priemyselnú školu strojnícku v Košiciach."

Šancu uspieť mali najmä uchádzači, ktorí si zvolili študijný odbor v súlade s potrebami výrobných závodov huty, dosiahli dobré študijné výsledky, mali za sebou odbornú prax vo firme. Rozhodoval pochopiteľne i dobrý zdravotný stav či platné certifikáty z odborných kurzov.

V najbližších dňoch absolvujú vybraní brigádnici lekárske prehliadky a školenia o ochrane a bezpečnosti pri práci. Nástup je už na budúci týždeň, 1. júla 2011.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...