Vyhľadávanie:

S jasným cieľom do play-off

S jasným cieľom do play-off

Hokejisti Košíc sa stali po siedmy raz v histórii víťazmi základnej časti hokejovej extraligy.

Hokejisti HC Košice sa po víťazstve v 51. kole doma nad Trenčínom stali ešte v predstihu víťazmi základnej časti hokejovej extraligy. Tri kolá pred jej záverom mali 10-bodový náskok pred druhou Nitrou a tak mohli zostávajúce tri kolá hrať v pohode. A aj hrali, keď najprv vyhrali v Piešťanoch a potom v nedeľu 2. marca si v Steel aréne poradili aj so šiestou Skalicou. Zverenci trénera Antona Tomka teda vstúpia do play-off z prvého miesta. Bude to už po siedmykrát v histórii, čo je v našej najvyššej hokejovej súťaži nový rekord. A keď sme už pri histórii, Košičania dokázali tento triumf trikrát pretaviť do majstrovského titulu, a to v ročníkoch 1995/1996, 2008/2009 a 2010/2011.

Včera, po uzávierke tohto čísla Ocele východu, sa zápasmi posledného 54. kola hokejovej extraligy skončila základná časť súťaže sezóny 2013/2014. Z desaťčlenného pelotónu si účasť v ďalšej vyraďovacej fáze súťaže zabezpečilo osem účastníkov extraligy. Okrem nášho tímu do štvrťfinálových bojov play-off postúpili Nitra, Banská Bystrica, Piešťany, Poprad, Skalica, Zvolen a Martin. Vo včerajších súbojoch sa malo rozhodnúť o tom, či v baráži budú s víťazom I. hokejovej ligy o existenciu v extralige bojovať Trenčín alebo Žilina. Z pohľadu nášho lídra sa malo tiež rozhodnúť, či budú mať Košice za štvrťfinálového súpera úradujúceho majstra zo Zvolena, alebo Martin. "Nič nenechávame na náhodu. Podobne ako vo všetkých doterajších stretnutiach budeme aj v poslednom zápase vo Zvolene hrať naplno. Chceme samozrejme zvíťaziť, aby sme základnú časť súťaže vyhrali s čo najväčším bodovým ziskom," nechal sa počuť kormidelník HC Košice po ostatnom domácom zápase so Skalicou A. Tomko. "Na chvost tabuľky sa nepozeráme. Koho dostaneme za súpera vo štvrťfinále je nám jedno. Na každého sa musíme pripraviť zodpovedne, urobiť si analýzu jeho hry a do zápasov nastupovať s jasným cieľom zvíťaziť," dodal.

Spokojný s víťazstvom nad Skalicou bol aj strelec dvoch gólov domáceho celku Marek Bartánus. "Dôležité bolo, že sme sa z dvoch inkasovaných gólov, po ktorých sme v úvodnej tretine prehrávali 0:2, včas spamätali a ešte do prestávky vyrovnali. Víťaznú sériu deviatich zápasov po sebe sme si udržali a je potešiteľné, že pred play-off sa nám darí využívať presilovky. Máme to nacvičené a verím , že v tomto trende budeme pokračovať aj v ďalších stretnutiach," zhodnotil nedeľňajší súboj so Skalicou náš kanonier.

V play-off budú nasadené tímy do štvrťfinále systémom 1 - 8, 2 - 7, 3 - 6 a 4 - 5 . Všetky vzájomné stretnutia vo štvrťfinále, ale aj v semifinále i vo finále sa budú hrať na štyri víťazné zápasy. Ak sa zápas v riadnom hracom čase skončí nerozhodne, príde po pätnásťminútovej prestávke na rad desaťminútové predĺženie. Na ľade bude vtedy v každom tíme brankár a ďalší štyria hráči. Keď ani potom nepadne rozhodujúci gól, prídu na rad samostatné nájazdy v sérii po troch hráčov z každej strany. V čase našej redakčnej uzávierky hokejisti HC Košice svojho súpera ešte nepoznali. Štvrťfinálovú sériu začínajú už najbližší víkend v sobotu 8. a v nedeľu 9. marca na domácom ľade v Steel aréne so začiatkom o 17. hodine.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...