Vyhľadávanie:

S nováčikom si poradili

S nováčikom si poradili

Hádzaná
Hráč Hlohovca tvrdo atakuje nášho kanoniera Strapka pri streľbe, ktorý i napriek faulu zaznamenáva jeden zo svojich šiestich gólov.

Kým hokejisti HC sú na dne extraligovej tabuľky, hádzanári 1. MHK sú pre zmenu po dvoch extraligových kolách s plným bodovým ziskom na jej špici. Po skvelom víťazstve v Prešove ešte v úvodnom kole, v sobotu doma bez problémov zdolali nováčika z Hlohovca o 13 gólov po výsledku 35:22 (13:10). Za normálnych okolností to malo skončiť víťazstvom o 20 gólov, keby neboli zverenci trénera Gabriela Schmiedta v prvom polčase hrali ležérne. Začali dobre, už v 5. minúte viedli 4:0, no potom sa akosi "zasekli".

Začali niečo vymýšľať, čo im vôbec v hre nesedí, zvoľnili tempo a zbytočne začali útočiť do postavenej obrany súpera. To mladým a rýchlym hráčom, ktorých momentálne v našom tíme máme, vôbec nesvedčí. Mnohí bývalí hráči v hľadisku, ale aj hádzanárski odborníci, sa počas zápasu pýtali, prečo takíto mladí a energiou nabití chlapci nehrajú jednoducho a na rýchle protiútoky. Veď takémuto súperovi by mali naložiť toľko, koľko sa do neho zmestí... Po kritických slovách a zvýšenom hlase trénera Schmiedta cez prestávku v šatni, nastúpili naši hádzanári do druhého polčasu ako vymenení.

Kým v prvej časti zápasu nastrieľali len 13 gólov, po zmene strán zaťažili konto súpera 22 gólmi. Strelecky to opäť sypalo krídelníkovi Faithovi, ktorý po desiatich góloch v Prešove pridal tento raz 8 a s 18 gólmi vedie tabuľku strelcov extraligy. Proti Hlohovcu sa strelecky darilo aj Strapkovi, ktorý strelil 6 gólov, po 5 gólov pridali Farkašovský a Pecha, 4 góly zaznamenal Mazák, 2 góly dal Cibere a po jednom góle strelili Nuber, J. Kolesár, Marek Urban, M. Kolesár a Petraško.

V sobotu 24. septembra sa Košičania predstavia v Bratislave proti druhému tímu extraligovej tabuľky ŠKP. K Dunaju pocestujú s predsavzatím, že chcú bodovať naplno a upevniť si postavenie na vedúcej pozícii v tabuľke. Doma ich opäť uvidíme v šlágri 4. kola v sobotu 28. septembra v súboji s Novými Zámkami.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...