Vyhľadávanie:

S novým trénerom i posilami

S novým trénerom i posilami

Majstrovský tím hokejistov HC Košice začal letnú prípravu na extraligovú sezónu 2011/2012

Naši hokejoví majstri odštartovali v pondelok 9. mája letnú prípravu na suchu. Na zimnom štadióne na Kavečianskej ceste predstavil nový prezident hokejového klubu HC Košice a zároveň viceprezident pre technológiu U. S. Steel Košice Vladimír Jacko nového trénera mužstva Antonína Stavjaňu. Ten vystriedal pri kormidle Rostislava Čadu, ktorý odišiel z Košíc do KHL, pretože prijal ponuku Avangardu Omsk.

Na úvodnom tréningu, ktorý sa konal na školskom ihrisku a v telocvični ZŠ na Škultétyho ulici sa trénerom Antonínovi Stavjaňovi a Pavlovi Zůbekovi hlásil takmer celý káder, ktorý pre Košice vybojoval tretí majstrovský titul. V našom tíme sa okrem talentovaných juniorov objavili aj dvaja noví hráči. Sú to obrancovia Michal Novák, ktorý v uplynulej sezóne hrával v Nitre a Marek Biro, odchovanec Banskej Bystrice. Z vlaňajšieho kádra už chýbali Martin Frolík, ktorý prestúpil do Litvínova a Jaroslav Kristek, ktorému sa v Košiciach skončila zmluva a o jeho zotrvaní v tíme sa ešte rokuje. Netrénoval ani brankár Július Hudáček, ktorému tiež vypršal kontrakt a rád by si zahral v niektorom inom zahraničnom mužstve.

Ako bude vyzerať prvá fáza letnej prípravy hokejistov nám nový tréner A. Stavjaňa povedal: "Príprava na suchu bude trvať osem týždňov až do 1. júla. Zameriame sa hlavne na posilňovanie dolných končatín, silu a výbušnosť. Využívať na to budeme spinning, posilňovňu, ihriská, telocvičňu i okolité terény. Nie som zástanca loptových hier a v rámci prípravy nemáme v pláne hrať ani tenis."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...