Vyhľadávanie:

S policajtmi o bronz

S policajtmi o bronz

Cez víkend pokračovali v hádzanárskej extralige mužov ďalšie zápasy v semifinálovej sérii play-off, ktoré sa hrali na tri víťazné stretnutia. Košičania prehrali úvodné dva zápasy na palubovke súpera v Považskej Bystrici 22:37 a 30:35, ale šancu na vyrovnanie tohto nepriaznivého stavu však doma nevyužili.

Považania už v domácom prostredí dokázali, že majú v tejto sezóne lepší, skúsenejší tím. Keďže zverenci trénera Gabriela Schmiedta, nedokázali u súpera bodovať naplno, na domácej palubovke sa snažili túto semifinálovú sériu aspoň predĺžiť. V treťom sobotňajšom zápase sa im to aj podarilo. Aj keď im nevyšiel úvod stretnutia, postupne potrápili papierového favorita. Skvelou hrou najmä v druhom polčase zlomili odpor hostí a zaslúžene zvíťazili 35:30. Strelecky sa zaskvel na krídle hrajúci Faith, ktorý zaťažil konto súpera trinástimi gólmi. Košičania tak znížili stav na zápasy 1:2 a v nedeľňajšom štvrtom vzájomnom súboji sa chceli pokúsiť o senzáciu a semifinálovú sériu vyrovnať. Hostia z Považskej Bystrice však hrali oveľa disciplinovanejšie a často využívali na zvyšovanie svojho náskoku ich najsilnejšiu zbraň, rýchle protiútoky.

Domáci sa hlavne v prvej časti zápasu snažili držať krok so súperom, doplatili však na slabšiu streľbu z diaľky. Zahodili veľa gólových šancí a ani ich strelecké pokusy nemali potrebnú razanciu. Považania tak postúpili do finále, kde sa stretnú s vlaňajším majstrom a obhajcom titulu Tatranom Prešov. Naši hádzanári budú s tímom ŠKP Bratislava, ktorý v semifinále vypadol práve s Prešovom, bojovať o bronz. Podobne ako vo finálovej sérii, aj v stretnutiach o 3. miesto sa hrá na tri víťazné zápasy z piatich možných. Úvodné súboje sú na programe v dňoch 13. - 14. mája, kedy budú mať naši hádzanári výhodu domáceho prostredia. Tretí a prípadne štvrtý zápas sa odohrá 20. - 21. mája a rozhodujúci piaty duel by sa potom hral 24. mája 2006.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...