Vyhľadávanie:

S titulom nerátali

S titulom nerátali

Hovoríme s kapitánom víťazného tímu Vedenia Ivanom Jesenským

Ivan Jesenský

Hokejisti z Vedenia dosiahli v tomto ročníku hokejových majstrovstiev U. S. Steel Košice skvelý úspech. Vo finálovom súboji s vlaňajším majstrom z Vysokých pecí zaslúžene získali titul i cennú trofej. Ich hru na striedačke v každom zápase taktickými radami usmerňoval bývalý prvoligový hráč VSŽ, teraz tréner juniorov HC Košice Milan Staš, ktorému na ľade pomáhal v úlohe asistenta jeho bývalý spoluhráč vo VSŽ, kapitán tímu Ivan Jesenský (na snímke), ktorého sme požiadali o krátky rozhovor:

· Očakávali ste takýto úspech?
Už vlaňajšie 4. miesto sme brali ako úspech, kedy sme začali hrať v novom zložení. Káder sa stabilizoval, čo bolo na našej hre vidieť. Postupne sme sa zohrávali, prišli viacerí bývalí hráči z Košíc, ale aj z Prešova, ktorí mužstvu pomohli. Na titul sme v takej silnej konkurencii ani nepomysleli. O to viac nás tento úspech teší.

· Aká bola príprava vášho tímu na tento šampionát?
Nehrali sme žiadne prípravné stretnutia, iba sme si niektorí z mužstva raz v týždni, a to v nedeľu večer zatrénovali. Iní sa pripravovali na ľade individuálne.

· Ktorý zo súperov bol pre vás najťažším?
Keďže v takomto dlhodobom turnaji sme sa na stretnutia zišli nie vždy v tom najsilnejšom zložení, každý súper bol pre mužstvo ťažký. Ale najviac nám dali zabrať hráči z Hutníckej druhovýroby, proti ktorým sme nastúpili v semifinále s okliešteným kádrom. Boli sme radi, že sme napokon postúpili. Mali sme aj jednu prehru na svojom konte, a to ešte v skupine. Prehrali sme s Vysokými pecami, keď v úvodných troch minútach sme inkasovali dva góly. Z tohto šoku sme sa síce rýchlo spamätali, ale na zvrat vo vývoji zápasu to nestačilo. Hoci sme mali v závere veľkú prevahu, súpera podržal ich skvelý brankár Dragan.

· Na čo ste v hre mužstva dávali najväčší dôraz?
Na každého súpera platí vždy niečo iné, ale v podstate sme sa snažili vychádzať do protiútokov zo zabezpečenej obrany a pokúšať sa o častú streľbu. Turnaj sme začínali hrať na tri päťky, ale v snahe o lepšie výsledky i konečný úspech sme jednotlivé formácie skorigovali, a v závere sme už hrali na dve päťky. Do hry však bolo zapojených viac hráčov, ktorých sme častejšie striedali.

· Kto sa pričinil o tento úspech?
Boli to brankári Majoroši a Rybovič, hráči Kuzár, Kováč, Surma, Jura, Kiraľvarga, Maďar, Palai, Lang, Rogers, Bolf, Ferenčák, Rusič, Grimplini, Kurák, Bajus, Stollár, Šesták, Veliký, Udodik a Zima.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...