Vyhľadávanie:

Šampionát pokračuje v piatok

Šampionát pokračuje v piatok

Ešte v stredu uplynulého týždňa sa úvodnými tromi zápasmi začal na trávniku atletického štadióna TU Košice na Watsonovej ulici nový ročník futbalových majstrovstiev U. S. Steel Košice. Na úvod si úradujúci majster z Energetiky hravo poradil s nováčikom futbalového šampionátu s tímom Elektroservisu. Druhý zápas, v ktorom na seba narazili vlaňajší finalista z Dopravy a ambiciózny celok z Vedenia, mal byť z vyžrebovaných dvojíc najväčším ťahákom. A veru, že aj bol. Zaslúžene sa z tesného víťazstva tešili hráči z Vedenia. V poslednom súboji sa jeden z favoritov v tomto ročníku, futbalisti zo Studenej valcovne, nedal prekvapiť a rozdielom dvoch gólov zdolal koksárov.

V piatok, 11. mája, pokračuje futbalový šampionát ďalšími stretnutiami v skupinách. V D skupine sa o 15.30 hod. stretnú Údržba - Oceliareň, o 17. hodine odohrajú v A skupine zápas Doprava - Vysoké pece a o 18.15 hod. si v C skupine sily zmerajú Teplá valcovňa - Koksovňa.
Výsledky z prvého dňa:

A SKUPINA

Doprava - Vedenie 2:3 (1:1)
Úvodných desať minút veľa vzruchu pred bránami neprinieslo. Až potom sa ako prví osmelili domáci a po strele Bordáša sa dostali do vedenia 1:0. Lenže dopravári sa z neho dlho netešili, lebo v šestnástke domácich sa najlepšie zorientoval Šnír a vyrovnal. Tento hráč robil svojou rýchlosťou obrane súpera najväčšie problémy a pri jednom jeho úniku ho fauloval domáci Deák, za čo videl červenú kartu. Od 20. minúty hrali vlaňajší finalisti len s desiatimi hráčmi. Po prestávke sa ešte raz dostali dopravári do vedenia, keď autorom ich druhého gólu bol opäť Bordáš, lenže na druhej strane strelecky disponovaný Šnír znovu vyrovnal. Keď sa zdalo, že súperi sa zmierili s remízou, v závere sa k streľbe odhodlal Polča a presnou strelou zabezpečil hosťom cenné víťazstvo.

B SKUPINA

Energetika - Elektroservis 4:1 (2:0)
Začiatok sa lepšie vydaril energetikom, ktorí už v desiatej minúte viedli 2:0, keď najprv skóre otvoril Duhaň a po ňom Sabo hlavou usmernil loptu pod brvno súperovej brány. Po prestávke hráči nováčika z Elektroservisu pridali na útočnej aktivite a výsledkom ich tlaku bol gól, ktorý zaznamenal Dvořák. O štyri minúty na to domáci opäť viedli dvojgólovým rozdielom, keď sa do gólovej listiny zapísal Dieneš. Päť minút pred koncom zahrával Duhaň pokutový kop, ale trafil len do žrde. K odrazenej lopte sa dostal Lukáč a upravil na konečných 4:1.

C SKUPINA

Koksovňa - Studená valcovňa 1:3 (0:1)
Na rozdiel od vlaňajška v tomto ročníku futbalových majstrovstiev hostia zmobilizovali sily a postavili silnejší káder mužstva. Od úvodnej minúty mali réžiu hry pod kontrolou, hoci snaživí domáci im robili v rozohrávke problémy. Po sérii nepresných striel sa valcovači predsa len dočkali, keď Nižník otvoril skóre. V druhom polčase však koksári pridali na rýchlosti, častejšie sa dostávali do pokutového územia hostí a výsledkom ich útočnej snahy bol vyrovnávajúci gól Palaščáka. Až potom sa hostia spamätali, herne ožili a v záverečnom tlaku gólmi Palenčára a Komoru potvrdili úlohu favorita.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...