Vyhľadávanie:

Šampionát už bez Dopravy

Šampionát už bez Dopravy

Futbalové majstrovstvá USSK pokračovali v uplynulých dvoch týždňoch ďalšími stretnutiami v skupinách. V utorok 24. apríla sme zaregistrovali prvú kontumáciu. Mužstvo Dopravy totiž na stretnutie s Energetikou nenastúpilo. I napriek tomu, že na súpiske má až 18 hráčov, tréner Dušan Urban mal k dispozícii na zápas len päť hráčov. Následne vedúci mužstva Imrich Lelkeš oznámil, že podobne ako v roku 2010, aj teraz ich tím zo súťaže odstupuje.
Je to škoda, pretože organizátori museli zmeniť program zápasov B skupiny a presunúť niektoré stretnutia na iné termíny. Zápasy vyžrebované na piatok 4. mája sa z tohto dôvodu nehrali. Všetky štyri tímy B skupiny, ktoré sa mali stretnúť s mužstvom Dopravy, vyhrali 3:0 kontumačne a na svoje kontá si pripíšu 3 body.

Turnaj slávnostne otvorili na futbalovom štadióne TU Košice na Watsonovej ulici po prvom zápase v stredu 2. mája za účasti viceprezidentov Marka Tablera a Martina Pitoráka a podpredsedu Rady odborov OZ KOVO U. S. Steel Košice Juraja Antalíka.

Výsledky v skupinách:

A SKUPINA

Teplá valcovňa - Koksovňa 4:0 (2:0)
Hostia hrali oproti prvému zápasu s Vedením so značne oslabeným tímom v nekompletnej zostave. I keď sa snažili, aktívnejšie hrajúcemu súperovi nedokázali vzdorovať. Po dva góly víťazov strelili Dionýz Tobák a Jozef Kassay.

Vysoké pece - Teplá valcovňa 2:2 (1:2)
Lepšie začali hostia, ktorí sa parádnym gólom Norberta Pelegrína dostali do vedenia. Lenže o minútu na to centrovanú loptu z rohu usmernil Tomáš Kolesár hlavou do vlastnej siete a bolo vyrovnané. Tesne pred polčasom však Dionýz Tobák dostal TVa po druhý raz do vedenia. Vysokopeciarom sa až v závere stretnutia podarilo vyrovnať po strele Petra Tomascha.

Vedenie - Studená valcovňa 5:0 (2:0)
Domáci slávili úspech vďaka lepšiemu pohybu a presnejšej kombinačnej hre. Svoj dôraz dokázali pretaviť do gólových šancí a presnejšie zakončovali. Hostia sa nezmohli ani len na čestný úspech. Dva góly víťazov zaznamenal Tomáš Gajdoš, po jednom pridali Roman Čisovský, Tomáš Antóny a Jozef Kollár.

B SKUPINA

Zušľachťovne + OV - RMS 2:1 (2:1)
Už v 5. minúte sa dostal do brejku hosťujúci Slavomír Majerčák a otvoril skóre 0:1. Domácich tento rýchly gól nedeprimoval a ešte do prestávky sa im poradilo otočiť vývoj skóre po strelách Petra Spišáka a Andreja Obšitníka.

Technológia - RMS 0:7 (0:4)

Domáci nastúpili v značne pozmenenej zostave. To poznačilo priebeh stretnutia, v ktorom svojmu súperovi nedokázali vzdorovať. Hostia hrali aktívne a svoju hernú prevahu vyjadrili peknými gólmi. Pri streleckej chuti bol Peter Girovský, autor štyroch gólov, dva góly strelil Slavomír Majerčák, jeden pridal Matej Matesz.

Uverejňujeme nový program zostávajúcich stretnutí v skupinách. Zajtra, v piatok 11. mája, sa stretnú: o 15.30 hod. Zušľachťovne + OV - Technológia a o 16.45 hod. Studená valcovňa - Koksovňa. V pondelok 14. mája o 15.30 hod. Studená valcovňa - Teplá valcovňa, o 16.45 hod. Vedenie - Vysoké pece a o 18.00 hod. Zušľachťovne + OV - Energetika. V pondelok 21. mája sa uskutoční semifinále, do ktorého postúpia prvé dve mužstvá zo skupín a od 16.00 hod. budú hrať systémom 1 A - 2 B a 1 B - 2 A. Finálový zápas i stretnutie o 3. miesto odohrajú v piatok 25. mája od 16. hodiny.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...