Vyhľadávanie:

Šampionát v číslach

Šampionát v číslach

Tohtoročné hokejové majstrovstvá U. S. Steel Košice sa vyznačovali niektorými zaujímavými číslami. Dvanásť mužstiev odohralo v dlhodobom turnaji spolu 38 zápasov, v ktorých 89 hráčov nastrieľalo 248 gólov a až 207 gólov z nich bolo dosiahnutých pričinením asistentov.

Najčastejším výsledkom bol stav 6:1, ktorý sme v priebehu turnaja zaznamenali štyrikrát. Tri razy sa zrodil výsledok 7:1 a po dvakrát bol zaregistrovaný stav 2:0, 3:2, 3:3, 4:2, 5:2, 5:4, 6:1, 7:1 a 12:0. V tomto roku ani jedno mužstvo nemalo v kolónke zisku bodov nulu, ale dva tímy, TVa a Energetika, získali po jednom bode za remízy.

Najlepším strelcom bol Milan Novák z Expedície, ktorý strelil 13 gólov, ale v kanadskom bodovaní vyhral Milan Hrabčák z tímu SVa, Zu + OV. Ten mal na svojom konte 17 bodov za 11 gólov a 6 asistencií. Do kanadského bodovania sa celkovo zapojilo 116 hokejistov. Počas celého šampionátu bolo vylúčených 102 hráčov, ktorí si na trestnej lavici spolu odsedeli 443 trestných minút. Z nich až 31 minút mal na svojom konte Miroslav Maťašovský z Expedície, Jaroslav Beluško inkasoval 22 minút a Július Lang (obaja z Vedenia) 14 trestných minút. Rozhodcovia uložili deviatim hráčom desaťminútové osobné tresty. Najviac trestaným mužstvom bolo Vedenie, ktorého hráči spolu inkasovali 60 minút, Expedícia 59 minút a Oceliareň 50 minút.

Text k foto:

Naposledy sa hokejisti z Expedície tešili zo zisku bronzových medailí v roku 2012. Odvtedy sa tri roky snažili prebojovať medzi kvarteto semifinalistov. Podarilo sa im to až na nedávno skončenom hokejovom šampionáte o majstra U. S. Steel Košice. V zápase o bronz prehrali s tímom Vedenia 2:5 a skončili bez medaily na štvrtej priečke. Káder mužstva tvorili (hore zľava) tréner Marián Starzyk, Miroslav Šterdas, Róbert Vrábeľ, Roman Štefančík, Gabriel Lebenský, kapitán mužstva Miroslav Maťašovský, Martin Kovaľ, manažér tímu Peter Bohuš, Tomáš Fábry a asistent trénera Ján Vook. Zľava v podrepe Dušan Gajdoš, Rastislav Müller, Štefan Fecsu, brankár Tomáš Bľanda, Milan Novák a Miroslav Dutko.         

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...