Vyhľadávanie:

Šanca ešte do konca marca

Šanca ešte do konca marca

Do konca marca sa majú terajší deviataci rozhodnúť, kde budú od nového školského roka študovať, čím sa chcú vo svojom živote stať a akú profesiu vykonávať. V SOU hutníckom v Košiciach-Šaci už nábor pre spoločnosť U. S. Steel Košice v robotníckych profesiách hutník-operátor, či mechanik opravár strojov a zariadení, ukončili.

"Máme ešte voľné miesta pre prvákov v odbore elektromechanik pre rozvodné zariadenia, ktorý košická oceliareň preferuje a finančne podporuje. Je samozrejmé, že aj absolventi tohto elektrikárskeho odboru majú možnosť získať s U. S. Steel Košice pracovnú zmluvu, čo nie je, myslím si, vzhľadom na situáciu na pracovnom trhu v košickom regióne, zanedbateľné. Stále pretrváva tendencia rodičov i žiakov vyberať si väčšinou také školy, ktorých absolventi majú potom problémy uplatniť sa na trhu práce. Mali by si uvedomiť, že absolvovaním našich maturitných odborov získajú nielen stredoškolské vzdelanie, ale i výučný list. A pre tých najschopnejších nie sú zatvorené ani vysoké školy," povedal pre Oceľ východu riaditeľ SOU hutníckeho Jozef Šablatúra.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...