Vyhľadávanie:

Šanca pre talenty zo sociálne znevýhodnených rodín

Šanca pre talenty zo sociálne znevýhodnených rodín

Okrem zdravotníctva a humanity podporuje Nadácia U. S. Steel Košice i vzdelávanie

Už od konca roka 2002 podporuje Nadácia U. S. Steel Košice región východného Slovenska v oblasti zdravotníctva, humanity, ale tiež vzdelávania. Aj prostredníctvom Štipendijného programu U. S. Steel Košice, ktorého cieľom je podporovať štúdium talentovaných študentov z detských domovov a sociálne znevýhodnených rodín v Košickom a Prešovskom kraji na vysokých školách.

Od mája roku 2004, kedy sa Štipendijný program začal uplatňovať, dala Nadácia U. S. Steel Košice šancu tridsiatim piatim mladým ľuďom plnohodnotne sa vzdelávať na slovenských, ale aj zahraničných vysokých školách a univerzitách rôzneho typu. Medzi štipendistami sú nielen budúci technici, ale i lekári, právnici, teológovia, učitelia, umelci... Bez finančnej injekcie zo strany nadácie by si štúdium nemohli dovoliť. Príjem ich rodiny totiž nepresahuje 1,5 - násobok životného minima. Pritom študijný prospech majú vynikajúci, priemer nepresahuje 1,8. Štipendiá sú individuálne, a to v závislosti od reálnych nákladov na štúdium. Získavajú ich aktívni mladí ľudia, ktorí majú seriózny záujem plánovať svoju budúcnosť, ktorí dokážu prezentovať svoje vlastné názory, pričom určitú úlohu zohráva aj ich angažovanie sa v rôznych spoločensko-prospešných oblastiach.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...