Vyhľadávanie:

Šanca vyskúšať si teóriu v praxi

Šanca vyskúšať si teóriu v praxi

Blíži sa začiatok školení v Tréningovom centre kardinálnych pravidiel

Bezpečnosť je v spoločnosti U. S. Steel Košice na prvom mieste. V posledných rokoch firma v tejto oblasti zaznamenala výrazné zlepšenia. Zlepšuje sa úroveň používaných OOPP, zvyšuje sa povedomie zamestnancov o bezpečnosti a o dôležitosti jej dodržiavania. Veľký vplyv majú aj školenia zamestnancov z bezpečnosti a z Kardinálnych pravidiel, ktoré vznikli vytypovaním najčastejšie sa opakujúcich príčin pracovných úrazov.

Ide o základné zásady bezpečnej práce zamestnancov, ktoré slúžia na ochranu ich vlastného zdravia. Z tohto dôvodu sme iniciovali projekt preškolenia každého zamestnanca U. S. Steel Košice z Kardinálnych pravidiel formou teoretickej, ale aj praktickej výučby pod záštitou GM pre bezpečnosť a GM pre rozvoj a servis ľudských zdrojov. Zo skúseností vieme, že človek sa učí nielen tým, že si niečo prečíta alebo vypočuje, ale predovšetkým tak, že si má možnosť vyskúšať svoje teoretické vedomosti v praxi. Za týmto účelom spoločnosť USSK vybudovala Tréningové centrum kardinálnych pravidiel, ktoré dáva zamestnancom možnosť vyskúšať si Kardinálne pravidlá na vlastnej koži v simulovanom prostredí, kde je nižšia úroveň rizika ako v prevádzkach, počas výrobného procesu. Tréningové centrum v januári tohto roku navštívili aj poprední predstavitelia korporácie USS z Pittsburghu, medzi inými aj John P. Surma, John H. Goodish, Gretchen R. Hagerty a ďalší.

Tréningové centrum kardinálnych pravidiel prijme prvých účastníkov školení 5. marca 2007. V priebehu roka sa v ňom postupne preškolia všetci zamestnanci U. S. Steel Košice. "Som presvedčený, že Tréningové centrum kardinálnych pravidiel bude pre rozvoj našich zamestnancov v oblasti bezpečnosti práca prínosom, čím pomôže neustále zlepšovať bezpečnosť našich zamestnancov v prevádzkach," povedal GM pre rozvoj a servis ľudských zdrojov Milan Polča. Dodal, že najcennejším aktívom každej spoločnosti sú kvalifikovaní a skúsení zamestnanci, ktorí dbajú na svoju vlastnú bezpečnosť a bezpečnosť svojich spolupracovníkov, a ktorí chápu skutočný význam slova bezpečnosť a riadia sa ňou v každodennom živote.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...