Vyhľadávanie:

Schelling začal v Kechneci s presným rezaním

Schelling začal v Kechneci s presným rezaním

Spoločnosť Schelling Slovakia, s.r.o., dcérska firma rakúskeho Schelling Anleganbau GmbH, výrobcu píl a zariadení na presné rezanie materiálov na báze dreva, plastov, neželezných kovov a kruhových veľkoplošných materiálov, začala v uplynulých dňoch výrobu vo svojom novopostavenom závode v priemyselnom parku v Kechneci pri Košiciach. Ako počas otvorenia informovali konatelia Schelling Slovakia Wolfgang Rohner a Stefan F. Gritsch, v novom závode sa budú vyrábať prevažne komponenty pre produktový rad materskej firmy a jej partnerov (Alpla, Mawera, atď.). Spoločnosť zamestnáva približne 50 ľudí, prevažne zváračov a konštruktérov a jej investícia v prvej fáze dosiahla päť miliónov eúr, čo je vyše 167 miliónov korún.

Zmluvu o kúpe 50 tisíc metrov štvorcových s predkupným právom na ďalších 40 tisíc "štvorákov" podpísala firma Schelling Slovakia s obcou Kechnec v decembri 2005. Slávnostný výkop na stavbe nového závodu bol 29. júna 2006. Schelling Anlagenbau celosvetovo zamestnáva viac ako 360 ľudí a za rok 2006 oznámila obrat 55 miliónov eúr, čo je vyše 1,8 miliardy korún.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...