Vyhľadávanie:

Schody 2009

Schody 2009

Medzinárodná súťaž dvojčlenných skupín hasičov v behu na 24. podlažie budovy Stavebnej fakulty Slovenskej technickej univerzity v Bratislave, sa uskutočnila minulý týždeň v piatok, 21. augusta, aj za aktívnej účasti Adriána Ficíka zo Závodného hasičského útvaru U. S. Steel Košice. Memoriál Vladimíra Ružičku Schody 2008 venovaný pamiatke kolegu bratislavských hasičov, ktorý zahynul pri výkone svojho povolania, absolvovalo päťdesiat tri súťažných dvojíc z celého Slovenska, ale i Rumunska, Maďarska a Českej republiky. Dvojice boli zostavené z hasičov, ktorí sa priamo zúčastňujú na zásahoch, ale i tzv. suchých hasičov, príslušníkov HaZZ z kancelárií. Najmladší boli dvadsaťroční, najstarší päťdesiatnici. Súťažiaci bežali v hasičskom zásahovom výstroji s ochrannou prilbou a pri použití dýchacieho prístroja. Celková hmotnosť výstroja bola od 20 do 25 kilogramov. Meral sa čas posledného zo súťažnej dvojice.

Okresné riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru Košice reprezentovali Jozef Fintor a Roman Hovaňak ktorí časom 3:15:65 obsadili v silnej konkurencii 14, miesto, druhá dvojica v zložení Zlatko Hudák a Adrián Ficík, obsadila 18. priečku s časom 3:33:11 min.

S náročnosťou súťaže sa najlepšie vysporiadalo družstvo slovenských hasičov Branislav Široký a Miroslav Adamec zo ZhÚ EBO Jaslovské Bohunice. Ich výsledný čas bol 2:48:10 min, na druhej priečke, len s trojsekundovým oneskorením skončili Marek Slivka a Slavomír Matta z OR HaZZ Michalovce.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...