Vyhľadávanie:

Šek pre charitu

Šek pre charitu

V stredu, 14. novembra, odohrali basketbalistky Kosit 2013 Košice na domácej palubovke v Infinity Aréne druhé stretnutie C skupiny Európskej ligy proti belgickému tímu Dexia Namur. Košičanky zvíťazili 70:62.

V prestávke tohto vyrovnaného súboja boli diváci svedkami zaujímavej udalosti. Na palubovke arény zástupcovia klubu Kosit 2013, mesta Košice a za U. S. Steel Košice prezident spoločnosti David H. Lohr s manželkou Susan, odovzdali šek v hodnote 60 tisíc korún riaditeľovi Arcidiecéznej charity v Košiciach Cyrilovi Korpesiovi na nákup prezentačnej techniky.

Predstaviteľov týchto subjektov ešte predtým spojila myšlienka solidarity a sociálnej zodpovednosti na založenie záujmového združenia Weal for common (Pre spoločné dobro). Podstatou činnosti tohto združenia je pomoc sociálne slabším a hendikepovaným ľuďom, podpora zdravotníctva, školstva, sociálnej starostlivosti a životného prostredia v regióne východného Slovenska. Združenie vyčlenilo finančné prostriedky na jednotlivé projekty v rámci programu podpory a v uplynulých mesiacoch svoju aktivitu odštartovalo pred basketbalovými zápasmi žien Kositu 2013. Najprv pred zápasom s maďarským Šoproňom, v rámci turnaja Veľkej ceny Košíc, odovzdali 80 tisíc korún košickej neziskovej organizácii Lux na kúpu ultrazvukového prístroja. Potom po zápase extraligy Kositu 2013 s UMB Banská Bystrica odovzdali šek v hodnote 80 tisíc korún Detskému klubu pre telesne postihnuté deti a mládež v Košiciach na nákup štyroch počítačových zostáv a v športovej hale v Sabinove, kde Košičanky odohrali ďalšie extraligové stretnutie proti Myjave, odovzdali 50 tisíc korún na invalidný vozík pre Martina Hardoňa.

Združenie Weal for common bude naďalej pokračovať v podpore zmysluplných projektov v rámci tohto programu.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...