Vyhľadávanie:

Sen o Lige majstrov sa rozplynul

Sen o Lige majstrov sa rozplynul

Hokejisti HC Košice prvý cieľ tohtoročnej sezóny nedosiahli

Hokejisti HC Košice nepostúpili do hlavnej fázy hokejovej Ligy majstrov (LM). Rozhodli o tom ich dve prehry počas víkendu, keď v dvoch zápasoch predkola prestížnej európskej súťaže podľahli najprv najtesnejším, jednogólovým rozdielom Bernu 4:5 a potom aj Norimbergu 3:5. Slovenský vicemajster tak nedosiahol na prvý z troch cieľov, ktoré si stanovil pred začiatkom tohtoročnej sezóny. Hokejistom z metropoly východu zostáva naplniť zvyšné dva - víťazstvo v základnej časti extraligy a potom finále domácej súťaže.

V sobotu rozhodla o prehre Košičanov proti Bernu ich hra v oslabení. Trikrát nedokázali ubrániť Lipovského svätyňu a hoci zvrátili nepriaznivý vývoj zápasu z 0:2 na 2:2, presilovka po faule obrancu Babku deväť minút pred koncom zápasu zrazila dobre hrajúcich Košičanov na kolená, ktorým sa už potom nepriaznivý stav 4:5 nepodarilo vyrovnať. A keďže Bern v piatok vyhral nad domácim Norimbergom 4:1, o postupujúcom do hlavnej fázy LM už bolo rozhodnuté.

Švajčiari sa v zápase s Košičanmi veľmi skoro dostali do dvojgólového vedenia. V druhej perióde sa hra prelievala z jednej strany na druhú a Košičania sa úporne snažili o kontaktný gól. Až v 27. min. pri presilovke Faith znížil a vzápätí Šimurda vyrovnal. Zvrat v zápase akoby hráčov HC Košice ukolísal, ich súper sa potom v priebehu stretnutia ešte dva razy dostal do vedenia, no naši vždy vyrovnali. Vyvrcholenie prišlo v záverečnej časti, kedy pri vylúčení Babku sa hokejisti Bernu opäť dostali do vedenia (4:5). Na vyrovnanie i zvrat vo vývoji skóre v náš prospech už hráčom HC nezostávalo síl. Na druhý deň nastupovali Košičania do zápasu s Norimbergom so zámerom odčiniť prehru s Bernom a ukázať dobrú hru. Opäť však doplatili na vylúčenia, keď až štyri z piatich gólov padli do siete Lipovského a neskôr aj Hudáčka pri ich oslabeniach. Podobne ako v predchádzajúcom zápase aj v tomto súboji hráči Norimbergu v úvode využili presilovky a viedli 2:0 a neskôr 3:1. Po treťom góle brankára Lipovského striedal Hudáček, ale aj on dva razy inkasoval. Desať minút pred koncom sme už prehrávali 2:5, naši v závere už iba skorigovali výsledok.

Tréner HC Košice Anton Tomko: "Do Norimbergu sme prišli bojovať o dobré výsledky. Vedeli sme, že rozhodujúce budú presilové hry. To sa napokon aj potvrdilo, v zápase s Bernom sme dostali v nich tri góly. Je nám veľmi ľúto, že naša snaha sa skončila už po prvom zápase. Obraz hry s Norimbergom bol podobný ako s Bernom, súper získal dvojgólové vedenie po našich chybách. Potom sme sa snažili vyrovnať, ale nedokázali sme využiť naše šance. Sme sklamaní, že z Norimbergu odchádzame bez bodu."

Juraj Faith: "Prehra s Bernom nás veľmi mrzí. Už pred zápasom sme vedeli, že to bude o jednom, dvoch góloch. Rozhodla napokon prvá tretina, v ktorej nám súper odskočil na dva góly. Podarilo sa nám síce vyrovnať, ale stále sme potom prehrávali a iba doťahovali, čo nás stálo veľa síl. Bohužiaľ, výsledok je taký, aký je a už sa s tým nedá nič urobiť."

Radek Philipp: "Zápas s Norimbergom sme si prehrali nedisciplinovanosťou a častými vylúčeniami. Toľko gólov v oslabeniach sme nemali dostať. V útoku sme ich síce dali, ale prepadli sme najmä v strednom pásme. Takto som si to nepredstavoval, som sklamaný. Každý tu hral za klub a za svoje meno. Nezvládli sme to." Hokejová extraliga pokračuje v tomto týždni ďalšími stretnutiami. V piatok 19. septembra budú mať hokejisti HC Košice v 5. kole výhodu domáceho ľadu, keď o 17.30 hod. sa v Steel Aréne stretnú s HKM Zvolen.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...