Vyhľadávanie:

Seniori majú svoju internetovú čajovňu

Seniori majú svoju internetovú čajovňu

Internetová čajovňa

Prvú internetovú čajovňu na Slovensku majú od minulého týždňa seniori Košíc. Vo štvrtok 16. septembra ju otvorila na Hlavnej č. 68 nezisková organizácia SENIOR DOM. Čajovňa je k dispozícii všetkým, ktorí chcú aj v staršom veku, po odchode do dôchodku, aktívne žiť. Zriaďovatelia očakávajú, že cestu do čajovne si nájdu nielen tí, ktorí si osvojili informačné a komunikačné technológie, ale aj tí, ktorí majú záujem naučiť sa s nimi pracovať.

"Vzdelaný človek má oveľa aktívnejšiu a krajšiu starobu než človek nevzdelaný," vraví Oľga Rodziňáková, riaditeľka neziskovej organizácie SENIOR DOM. "Mnohí ľudia nechcú byť pasívni ani po odchode do dôchodku. Dôkazom môže byť aj doteraz sto absolventov kurzu práce s internetom."

Práve na túto činorodú skupinu ľudí, ktorým nestačí prežívať dni v nečinnosti, myslia aj pri príprave ďalších aktivít organizácie. "Každý štvrťrok organizujeme školenia o práci s internetom. Doteraz ich absolvovalo sto účastníkov. Pre tých, ktorí sa chcú vzdelávať, pripravujeme v spolupráci s Gymnáziom Šrobárova akadémiu tretieho veku. Spoluprácu rozbiehame aj s výtvarným odborom ZUŠ na Bernolákovej 26. Chceme rozvinúť činnosť centra seniorských služieb. Ponúkalo by služby spoločníkov, nie ošetrovateľstvo, a krátkodobé opatrovanie detí. Viac chceme urobiť aj pre pohybové aktivity seniorov. Mali by to byť rehabilitačné cvičenia "ušité" na konkrétneho človeka."

Dve neveľké miestnosti čajovne, ako odznelo na slávnostnom otvorení, by mohli byť zárodkom budúceho Domu seniorov v našom meste. Internetová čajovňa, na zriadení ktorej sa sponzorsky podieľala i U. S. Steel Košice, je otvorená v pondelok až piatok od 10.00 do 18.00 hod. a v sobotu od 9.00 do 13.00 hod. a k dispozícii je šesť počítačov.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...