Vyhľadávanie:

Séria sa sťahuje k súperovi

Séria sa sťahuje k súperovi

Ešte v pondelok 24. marca rozohrali hokejisti HC Košice semifinálovú sériu play-off s ŠHK 37 Piešťany

Hokejisti HC Košice už odohrali päť zo siedmich možných zápasov s ambicióznym semifinálovým súperom z Piešťan. Po štyroch stretnutiach bol stav na zápasy nerozhodný 2:2, piaty vzájomný súboj odohrali v Steel aréne včera po uzávierke tohto čísla Ocele východu. Víťaz základnej časti extraligy nezačal semifinálovú sériu dobre. Vyhral síce v prvom zápase 4:1, ale v druhom súboji Piešťanci túto prehru vymazali už v prvej tretine, ktorú vyhrali rovnakým skóre. Duel napokon hostia vyhrali 5:3 a séria sa za stavu 1:1 sťahovala do Piešťan. Prekvapenie na účet vicemajstra z uplynulej sezóny sa udialo hneď v treťom zápase na ľade súpera, kde naši prehrali 0:2, čo fanúšikov zaskočilo. Hráči akoby zabudli, že sa hrá už play-off a to je úplne niečo iné, ako stretnutia v základnej časti. Ešte šťastie, že zverenci trénera Antona Tomka zabrali v pravý čas, štvrtý súboj vyhrali 4:1 a vyrovnali stav série, ktorá bude zrejme dlhá. Otázkou teda zostáva, kto bude bližšie k postupu do finále. V každom prípade naši hráči odohrajú vo štvrtok 3. apríla ďalší zápas semifinálovej série na ľade v Piešťanoch. V prípade rozhodujúceho siedmeho zápasu bude mať náš tím výhodu domáceho ľadu v sobotu 5. apríla.

Semifinálový súper z Piešťan hrá najvyššiu slovenskú hokejovú súťaž ešte len druhú sezónu. Už vlani si Piešťanci počínali v extralige veľmi dobre a vo svojom premiérovom štarte medzi slovenskou hokejovou elitou sa v play-off prebojovali do semifinále, kde podľahli neskoršiemu víťazovi a majstrovi zo Zvolena 3:4 na zápasy. V konečnom poradí extraligy obsadili 4. miesto. Košičania sa s týmto súperom stretávajú v play-off po prvý raz v histórii slovenskej extraligy. V základnej časti s ním v dvoch sezónach odohrali doteraz 12 zápasov s priaznivou bilanciou deväť víťazstiev a tri prehry s celkovým skóre 41:26. V tomto extraligovom ročníku sme v základnej časti s Piešťanmi len raz prehrali a päťkrát vyšli naši chlapci zo zápasov víťazne.

Pre hokejistov HC Košice je tohtoročná účasť v play-off už dvadsiata vo vyraďovacej časti z celkovo 21 sezón slovenskej extraligy. Do semifinále sa Košičania prebojovali 19-krát, pričom od sezóny 2007/2008 hrali vo finále šesťkrát za sebou. Na svojom konte majú šesť majstrovských titulov. V samostatnej slovenskej extralige sa z nich tešili v rokoch 1995, 1996, 1999, 2009, 2010 a 2011. V prípade tohtoročného postupu do finále to bude ich siedma účasť v rade v boji o majstrovský titul.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...