Vyhľadávanie:

Sériu zápasov odštartujú v Třinci

Sériu zápasov odštartujú v Třinci

Hokejisti HC Košice v ďalšej fáze letnej prípravy už zarezávajú na ľade

Po trojtýždňových dovolenkách začali hokejoví vicemajstri z HC Košice druhú časť letnej prípravy na nový, 21. ročník hokejovej extraligy. Od pondelka 22. júla sa pripravovali na suchu a trénerovi Antonovi Tomkovi sa hlásili všetci hráči zo širšieho 28-členného kádra, teda aj Jiří Bicek, Martin Štrbák a Rastislav Konečný, ktorí absolvovali prvú fázu letnej prípravy individuálne.

Na ľadovú plochu Steel arény sa po prvý raz od konca minulej sezóny dostali vo štvrtok 25. júla. Pred tréningom na ľade tréner A. Tomko poznamenal: "Po dovolenkách sme začali s tréningami na suchu, ktoré boli viac-menej také zoznamovacie, adaptačné, aby si svalstvo postupne zvyklo na väčšie zaťaženie. Aj na ľade sa musia hráči po trojmesačnej pauze znovu adaptovať a zvyknúť si na nový výstroj. Tréningy na ľade v tomto týždni ešte skombinujeme aj s tréningami v posilňovni. V budúcom týždni, presnejšie v utorok 6. augusta, už odohráme prvý prípravný zápas v Třinci. Do začiatku nového ročníka extraligy máme v pláne odohrať minimálne 12 prípravných stretnutí."

Na ľad sa všetci hráči tešili, hoci vedeli, že ich nečaká žiadna prechádzka. "Tréningy v novom výstroji sú náročnejšie než na suchu a korčule poriadne tlačia, ale nohy si na ne po čase zvyknú. Sezónu začínam v nových korčuliach, tie staré som mal už poriadne rozbité," podotkol počas krátkeho občerstvenia pri mantineli jeden z najskúsenejších i najstarších hráčov, ktorý je opäť v našom kádri, Peter Bartoš. Medzi šesticou nováčikov v tíme vicemajstra je aj Peter Sojčík z Trenčína. "Na Steel arénu mám pekné spomienky, naposledy som tu v drese Dukly strelil tri góly a zaznamenal hetrik. Dúfam, že sa mi bude dariť aj v košickom drese, v ktorom si na nový výstroj ešte len zvykám. Som rád, že som sa dostal do stabilizovaného kádra s profesionálnymi podmienkami. Mojou jedinou starosťou bude plne sa koncentrovať na hru a odvádzať stopercentnú robotu na ľade," vyznal svoje pocity po prvom tréningu P. Sojčík. V novej sezóne nebude na ľade chýbať ani skúsený bek Martin Štrbák. "Už som sa tešil na kolektív, veď s chalanmi som sa vlastne ani nestretával. Mal som svoj program a prvú časť letnej kondičnej prípravy som absolvoval individuálne. Hokej je však kolektívny šport, o to radostnejšie sú chvíle s hráčmi v kabíne."

Keďže prípravné zápasy majú byť spestrením tréningového zaťaženia, začiatkom budúceho týždňa sa naši hokejisti vydajú na trojzápasové turné za svojimi súpermi na Moravu. U našich západných susedov si zmerajú sily s českými extraligistami. Dva zápasy odohrajú s tímom HC Oceláři Třinec a raz sa stretnú s HC Vítkovice Steel. V dňoch 15.-17. augusta budú štartovať na medzinárodnom turnaji Rona Cup v Trenčíne, kde budú ich súpermi slovenská reprezentácia do 20 rokov HK Orange 20, PSG Zlín a Verva Litvínov. Od 22. do 25. augusta budú Košičania štartovať na Tatranskom pohári v Poprade a po ňom odohrajú ďalšie prípravné stretnutia. Na domácom ľade sa 30. augusta stretnú s anglickým prvoligovým celkom Sheffield Steelers, 5. septembra odohrajú zápas s úradujúcim majstrom HKM Zvolen a generálku na nový ročník extraligy absolvujú 10. septembra na ľade vo Zvolene.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...