Vyhľadávanie:

Sezónu odštartujú doma s Nitrou

Sezónu odštartujú doma s Nitrou

Hokejisti majstrovského celku HC Košice skončili prvú fázu letnej prípravy na suchu

V uplynulom týždni sa Košičanom skončila osemtýždňová príprava na suchu, ktorá sa začala ešte 9. mája. Hráči sú v súčasnosti na zaslúžených dovolenkách a po trojtýždňovom oddychu začnú s druhou fázou letnej prí­pravy už na ľade. Začiatkom augusta, presnejšie v utorok 2. 8. 2011, odštartujú v Steel aréne sériu prípravných zápasov duelom so svojím posledným finálovým súperom Popradom.

Ešte koncom uplynulého mesiaca vyžrebovali v Bratislave v poradí už 19. ročník hokejovej extraligy, ktorá vstúpi do sezóny 2011/2012 s novým názvom. Keďže spoločnosť Tipsport sa stala novým generálnym partnerom najvyššej hokejovej súťaže, fanúšikovia budú navštevovať súboje Tipsport extraligy. Oproti uplynulej sezóne sa počet účastníkov nezmení, bude ich naďalej desať. Podobne ako v uplynulých ročníkoch bude jedenástym účastníkom slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov, ktorá bude hrať s názvom Orange 20. Jej pozícia sa trochu zmenila, pretože počas sezóny neodohrá súboje len proti extraligistom, ale aj s prvoligistami. Proti extraligistom budú hrať vždy vo štvrtok na štadióne v Púchove a zápasy proti prvoligistom absolvuje Orange 20 vždy v nedeľu na ľade u súperov.

Štart základnej časti extraligy bude v piatok 16. septembra 2011, keď je na programe 1. kolo. Stretnú sa v ňom Slovan - Poprad, B. Bystrica - Trenčín, Žilina - Zvolen, Martin - Skalica a náš úradujúci majster v domácej premiére privíta Nitru. Hracími dňami extraligy budú piatok, nedeľa a vložené utorky. V základnej časti, ktorá potrvá do 4. marca 2012, sa desiati účastníci stretnú šesťkrát každý s každým. Osmička najlepších po základnej časti postúpi do play-off, posledný tím čaká baráž o zotrvanie v extralige s víťazom I. hokejovej ligy. Štvrťfinálové stretnutia play-off (hrá sa na 4 víťazné zápasy) sa začnú 7. marca 2012. Extraligový ročník 2011/2012 sa teoreticky má skončiť 24. apríla 2012, čo je termín posledného možného siedmeho finálového zápasu.

Košičania v rámci prípravy odohrajú desať priateľských zápasov. Okrem Popradu sa, opäť doma, stretnú 5. augusta s Banskou Bystricou. V dňoch 11.- 13. augusta budú štartovať na turnaji Rona Cup v Trenčíne, 19. augusta sa predstavia na ľade vo Zvolene a v dňoch 26.- 28. augusta naši hokejisti absolvujú v Steel aréne, za účasti českého majstra Oceláři Třinec, HC Lev Poprad a účastníka ruskej KHL CSKA Moskva, turnaj Cassovia Hockey Cup. Posledné dva prípravné zápasy odohrajú u svojich súperov - 2. septembra v Banskej Bystrici a 6. septembra v Poprade.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...