Vyhľadávanie:

Silvester na Kojšovke, v marci Jozefovská túra

Silvester na Kojšovke, v marci Jozefovská túra

Kedy do prírody

Kalendár turistických podujatí Klubu slovenských turistov v roku 2010 sa končí poslednými organizovanými akciami. Milovníci prírody z radov zamestnancov našej spoločnosti si počas roka mohli vybrať z pestrej palety vychádzok, výstupov, turistických prechodov, cyklotúr i lyžovačky na bežkách. Mnohé podujatia pre vyznávačov letnej i zimnej turistiky organizačne pripravoval a zabezpečoval bývalý zamestnanec U. S. Steel Košice, teraz predseda sekcie lyžiarskej turistiky Klubu slovenských turistov Jozef Mitaľ, ktorého sme sa opýtali, na čo sa ešte môžu rekreační turisti v nadchádzajúcich dňoch i v prvých mesiacoch budúceho roku tešiť.

"V nedeľu 26. decembra organizujú kolegovia z odboru turistiky Metropol 36. ročník výstupu na Kráľovu studňu a 17. ročník Memoriálu Mirka Hynka. V piatok 31. decembra sa uskutoční tradičný Silvestrovský výstup na Kojšovskú hoľu a na Nový rok si po tej istej trase môžu hlavy i telo po Silvestri prevetrať účastníci Novoročného výstupu.
Poľovníci a priatelia prírody z obce Skároš pripravujú vo štvrtok 6. januára 18. ročník prechodu Po srnčej stope a v dňoch 8., 22. a 29. januára to budú Zimné prechody roklinami Slovenského raja. V sobotu 16. januára je naplánovaný prechod po lyžiarskej turistickej trase Vraňarskej magistrály. Má dĺžku 53 kilometrov a vedie z Vyšného Medzeva cez Trohánku, Kojšovskú hoľu na chatu Lajoška (Predná Holica) a odtiaľ na Jahodnú a cez Bankov do Košíc. Akcia sa prispôsobí snehovým podmienkam. V sobotu 22. januára sa na chate Hrešná nad Kavečanmi bude konať 48. ročník Zimného zrazu turistov mesta Košice a na posledný januárový víkend (27. - 30. januára) je naplánovaný 45. ročník Slovenského zimného zrazu turistov v Starej Ľubovni."


Vo februári, informoval J. Mitaľ, sú naplánované tieto akcie: 5. 2. 2011 Stopa zdravia na 10 a 15 km, 12. 2. Primátorský výstup na Čiernu horu v Slanských vrchoch a zároveň 27. zimný turistický prechod cez Levočské vrchy. V dňoch 26.- 27. 2. sa na chate pri Zelenom plese vo Vysokých Tatrách uskutoční 1. zimné stretnutie čitateľov časopisu Krásy Slovenska. V marci to bude 5. 3. zájazd na Štrbské Pleso a Podbanské a zároveň v tú istú sobotu aj lyžiarsky zájazd do Litmanovej. V dňoch 11.-13. marca sa pripravuje zájazd na Horizont Erdutky v Oravskej Lesnej a 19. marca už tradične všetkých pozývajú na Jozefovskú túru po trase Vraňarskej magistrály. Táto ponuka bude operatívne prispôsobená snehovým a poveternostným podmienkam. Bližšie informácie na stránke KT Víkend www.ktvikend.netkosice.sk kde budú uverejnené podrobné údaje o jednotlivých turistických podujatiach.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...