Vyhľadávanie:

Situáciu vojakom nezdramatizovali

Situáciu vojakom nezdramatizovali

Po semifinálovej play off sérii v hokejovej extralige s Duklou Trenčín

Hokej
Hlavne v semifinále bola pre Košičanov sklamaním hra prvého útoku Škovira, Kmiť, Kroták, od ktorého si v klube veľa sľubovali. Ani z takejto dobrej pozície nedokázal Škovira prekonať brankára hostí. Vľavo sleduje sľubnú akciu náš útočník Kmiť

Iné boli predsavzatia a iná bola skutočnosť. Český fanúšik by na vyhlásenia košických hráčov i trénerov pred tretím a štvrtým zápasom semifinálovej série na ľade v Košiciach povedal príliš zjednodušene: "Skutek - utek."

Po domácich dvoch víťazstvách 3:1 a 7:0 nastupovali vojaci trenčianskej Dukly na košický ľad síce zdravo sebavedomí, ale tak trochu s obavami. Košičania totiž oznamovali, že v domácom prostredí poznajú kľúč k úspechu a dvomi víťazstvami sa pokúsia zdramatizovať situáciu vojakom a vrátia sa do hry v boji o postup do finále. Trenčania uznávali kvalitu súpera, ktorý patril medzi kvarteto najlepších v základnej časti, aj preto očakávali v malom košickom kotle oveľa búrlivejšiu atmosféru. Veď už išlo do tuhého. Lenže ako sa ukázalo, zo strany domácich zostalo len pri želaní, lebo najmä v koncovke boli domáci málo dôrazní. Veď posúďte sami, hokejisti HC Košice prehrali v štyroch semifinálových stretnutiach s Duklou Trenčín (doma 2:6 a 0:1) s vysoko pasívnym skóre 3:17!

Kožu predali Košičania až príliš lacno, chýbalo im okrem iného aj viac srdca a bojovnosti. I keď naše mužstvo svoj cieľ, skončiť po sezóne do štvrtého miesta, splnilo, predsa len mu chýbalo viac odvahy i chuti pobiť sa s kvalitnejším súperom o vyššiu métu a odohrať s ním vyrovnanejšiu partiu. Prečo to tak v závere extraligy nebolo, to už bude zrejme predmetom prehodnotenia účinkovania hokejového tímu najprv trénermi a potom aj funkcionármi a členmi správnej rady klubu.

Záverom je potrebné po semifinálovej sérii s Trenčínom priznať, že Dukla vyhrala v štyroch vzájomných stretnutiach s Košicami jednoznačne zaslúžene a potvrdila, že jej suverenita v základnej časti nebola náhodná. Vedenie nášho klubu však rozhodne nie je s účinkovaním celého kolektívu HC Košice spokojné a určite podnikne také kroky, aby sa košický hokej už v budúcej sezóne posunul výkonnostne smerom hore.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...