Vyhľadávanie:

Školská športová liga už naostro

Školská športová liga už naostro

Oddelenie školstva Magistrátu mesta Košice pripravilo v školskom roku 2007/2008 novú aktivitu pre žiakov základných škôl, ktorú sponzorsky podporuje hlavný partner U. S. Steel Košice. Je to Školská športová liga v dvoch individuálnych (atletika, plávanie) a v dvoch kolektívnych športoch (futbal, basketbal).

Snahou je dostať deti do telocvične a na športoviská, aby našli k športu pozitívny vzťah, udržiavali si kondíciu a pritom prežili príjemný čas so svojimi rovesníkmi. Ako prví odštartovali svoju súťaž plavci 24-hodinovou Plaveckou štafetou mesta v mestskej krytej plavárni. Za 24 hodín zaplávalo rekordný počet 1626 účastníkov spolu 115 kilometrov. Najstaršími účastníkmi boli 82-ročný Jaroslav Holý a 80-ročná Magdaléna Kapcárová, najmladšími účastníkmi boli 4-ročné ratolesti Emka Kolčáková a Igor Čečetka.


Najrýchlejším plavcom na 50 metrovej trati sa stal časom 26,5 sek. Marcel Janočko a na 100 metrovej trati Vladislav Vovčko s obdivuhodným časom 56 sekúnd. V nedeľu, 7. októbra, pokračoval v rámci MMM otvárací ceremoniál Školskej športovej ligy v atletike. Celkom 97 účastníkov z ôsmich základných škôl a športových gymnázií sa zúčastnilo behu v minimaratóne. Trať dlhú 4,2 kilometra z chlapcov najrýchlejšie zabehol v čase 15:33 min. Matej Nálepka zo ZŠ Postupimská, z dievčat ako prvá do cieľa dobehla v čase 19:54 min. Marianna Ferková zo športového gymnázia. V pondelok, 8. októbra, v hale Cassosport organizátori slávnostne otvorili súťaže Školskej športovej ligy v dvoch kolektívnych športoch, vo futbale a v basketbale.

Do futbalovej súťaže sa prihlásilo 270 žiakov z 18 škôl a pod deravými košmi bude bojovať 120 žiakov z ôsmich škôl. Najprv vybraní žiaci z jednotlivých škôl súťažili v hale Cassosport v streľbe pokutových kopov a mladé basketbalistky hádzali na kôš z veľkého oblúka. V obidvoch športoch potom odohrali prvé súťažné stretnutia. Vo futbalovom zápase, ktorý rozhodoval medzinárodný rozhodca FIFA Richard Havrilla, zvíťazila ZŠ Krosnianska 4 nad ZŠ Fábryho vysoko 27:1 a v basketbale ZŠ Staničná zdolala ZŠ Kežmarskú 28 výsledkom 96:42. Cenné trofeje, tričká, lopty a iné vecné ceny víťazom a najlepším trom v plávaní, minimaratóne, vo futbale a v basketbale, venovala U. S. Steel Košice, hlavný partner Školskej športovej ligy.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...