Vyhľadávanie:

Skončil sa 10. ročník Letnej hokejovej školy

Skončil sa 10. ročník Letnej hokejovej školy

Hokejový klub HC Košice v spolupráci s U. S. Steel Košice usporiadal v dňoch 3. až 7. augusta pre chlapcov vo veku od šesť do desať rokov 10. ročník Letnej hokejovej školy. Päťdňový kemp v Steel aréne absolvovalo 46 mladých hokejových nádejí, ktorých dopĺňali traja účastníci projektu Tvoja šanca hrať. Organizátori aj tentoraz pripravili pestrý program. „Základ tvorili tréningy na ľade v Steel aréne, no venovali sme sa aj iným aktivitám. Chlapci navštívili dopravné ihrisko, kde sa učili ako sa správať v cestnej premávke. Spestrením bolo aj Detské zábavné centrum JAJMO, v ktorom si zahrali futbal a zdolávali rôzne preliezačky. Ľad sme kombinovali aj so suchými tréningami na multifunkčnom ihrisku a v telocvični na ZŠ Považská. Všetci si program pochvaľovali, preto si myslím, že kemp dopadol úspešne,“ zhodnotil priebeh Letnej hokejovej školy jej hlavný tréner Ľubomír Micák.

Mladé talenty sa zdokonaľovali v hokejových zručnostiach aj pod vedením ďalších skúsených koučov – Franca, Marinčina, Miľovčíka, Marenčáka a Zamboryho. Cenné rady im počas tréningov na ľade ochotne rozdávali aj niektorí hráči zo seniorského A tímu, ako napríklad Gabriel Spilar, Jakub Suja, Marek Bartánus a ďalší.

Záverečný deň hokejového kempu, ktorý sa konal netypicky v nedeľu 7. augusta, patril slávnostnému vyhodnoteniu Letnej hokejovej školy. Už tradične bol spojený s odovzdaním pamätných certifikátov. Mladí hokejisti si ich prevzali z rúk prezidenta HC Košice Juraja Mondíka a generálnej manažérky pre všeobecné účtovníctvo a konsolidáciu Silvie Gaálovej. Desiaty ročník Letnej hokejovej školy zhodnotil manažér mládeže Anton Bartánus. Bodkou za slávnostným vyhodnotením bola autogramiáda s hokejistami. Desiatky podpisov rozdali G. Spilar, J. Suja, M. Bartánus, Jiří Bicek a Peter Bartoš. 

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...