Vyhľadávanie:

Skvelá atmosféra pred domácou premiérou

Skvelá atmosféra pred domácou premiérou

Hokejisti HC Košice zdolali v úvodnom kole nového ročníka Tipsport ligy nováčika z Detvy

V piatok 8. septembra 2017 sa úvodnými zápasmi 1. kola začal nový ročník hokejovej Tipsport ligy sezóny 2017/2018.  Košičania sa pod vedením trénerskej dvojice Milan Jančuška – Jerguš Bača na nový ročník súťaže veľmi svedomite pripravovali a počas druhej fázy letnej prípravy odohrali deväť prípravných stretnutí. Zvlášť sa im darilo na Tatranskom pohári v Poprade, kde sa stali víťazmi jubilejného 70. ročníka tohto turnaja pod Tatrami. V jeho histórii  získali hokejisti Košíc cennú trofej už po desiaty raz. V B skupine najprv zvíťazili nad tímom Junosť Minsk 3:2 a nad maďarským celkom Dunaujváros 6:1. Vo finále potom zdolali francúzsky klub Les Aigles De Nice 4:3 po predĺžení.

V uplynulom ročníku skončili naši hokejisti na 5. mieste tabuľky. Teraz vstúpili do súťaže s vyššími ambíciami, hrať aspoň o medaily. Štart do našej najvyššej hokejovej súťaže sa im vydaril, keď v domácej premiére zdolali v úvodnom kole Tipsport ligy nováčika HC 07 Detva  1:0 (0:0, 0:0, 1:0). Toto úvodné kolo malo v Košiciach slávnostný predkrm. Nové vedenie klubu totiž pripravilo pred Steel arénou pre fanúšikov dvojhodinový sprievodný program. Na prvý súboj s nováčikom prišlo do hľadiska svoj tím povzbudiť takmer 4 500 fanúšikov a i keď Košičania v prvom majstrovskom dueli vyhrali len tým najtesnejším rozdielom, divákom sa ich hra páčila a do šatne odprevádzali mužstvo mohutným potleskom. Trochu nespokojný bol jedine tréner nášho celku Milan Jančuška, ktorý tento zápas zhodnotil slovami: „Bolo to vydreté víťazstvo a jediné s čím som nespokojný  bola koncovka. Chcelo to lepšiu finálnu prihrávku. Jeden gól je málo, diváci si ich zaslúžili v bránke hostí viac. Verím, že im to vynahradíme v ďalších stretnutiach.“           

V druhom domácom vystúpení proti Liptovskému Mikulášu strelili síce o gól viac, ale na víťazstvo to tentokrát nestačilo. Košičania prehrali v nedeľu s Liptákmi po samostatných nájazdoch 2:3 (1:0, 1:2, 0:0 – 0:0 – 0:1), keď rozhodujúci gól hostí strelil Gabriel Spilár, ktorý ešte v uplynulej sezóne obliekal dres HC Košice. V úvode  nového ročníka bude mať naše mužstvo aj do tretice výhodu domáceho ľadu. V 3. kole sa v piatok 15. septembra 2017 stretne pred zrakmi svojich fanúšikov v derby zápase s Popradom.

V Tipsport lige hrá desať účastníkov a podobne ako v uplynulých ročníkoch jedenástym celkom bude mimo súťaž náš mladý tím Orange 20. Slovenskí juniori odohrajú s každým súperom po dva zápasy doma i vonku. Základná časť má 56 kôl a skončí sa 11. marca 2018. Potom sa v nadstavbe stretne prvých osem tímov vo vyraďovacej časti v play-off. Do novej sezóny vstúpili hokejisti HC Košice s týmto kádrom hráčov:

brankári: Joakim Lundström, Vladislav Habal, Stanislav Škorvánek,

obrancovia: Eduard Šedivý, Blake Kessel, Jere Pulli, Martin Dudáš, Martin Bača, Václav Čížek, Lukáš Matejka, Patrik Koch, Christián Michalčin,

útočníci: Ladislav Nagy, Marek Hovorka, Jakub Suja, Jiří Bicek, Petr Kafka, David Pacan, Richard Jenčík, Tomáš Hričina, Peter Boltun, Tomáš Klíma, Dávid Šoltés, Patrik Koyš, Šimon Petráš, Filip Vrábeľ a Martin Novotný. 

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...