Vyhľadávanie:

Skvelý deň v ZOO

Skvelý deň v ZOO

Sedemnásť detí našich kolegov zaradených do projektu Rovnosť príležitostí prežilo v štvrtok 25. júna skvelý deň. Za dobrý prospech a vzornú dochádzku v škole sa zúčastnili na niekoľkohodinovej exkurzii v zoologickej záhrade v Kavečanoch. V skupine boli chlapci a dievčatá navštevujúce základné školy v Košiciach, Veľkej Ide a Šaci. Výlet do ZOO sa začal návštevou vivária, kde si deti prezreli chov rôznych plazov a jašterov.

Súčasťou bola aj adrenalínová ukážka pytóna kráľovského, ktorého si mohli najodvážnejšie dievčatá a chlapci i pohladiť. Okrem toho sa od profesionálnych chovateľov dozvedeli čo-to zo života tohto exotického plaza. Prehliadka ZOO potom pokračovala návštevou výbehov zvierat. Deti navštívili "domovy" levov, tigra, pelikánov, plameniakov, koňov Przewalského, zebier a malých surikát. Popoludní sa vrátili o niekoľko miliónov rokov späť, keď zavítali do Dinoparku. Čakali tam na nich realisticky vyzerajúce makety prehistorických jašterov - dinosaurov. Deti si na záver nenechali ujsť ani najväčšiu atrakciu Dinoparku, ktorou je 3D kino.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...