Vyhľadávanie:

Skvelý výsledok našich mladých inžinierov

Skvelý výsledok našich mladých inžinierov

Skvelé. Mladí inžinieri z U. S. Steel Košice dokázali, že sa v tvrdom konkurenčnom svete ocele nestratia, že sa s nimi musí počítať. Ako inak by v celosvetovej súťaži Virtual Steelmaking Challenge obsadili v priemyselnej kategórii v rámci Európy v prvej top desiatke až tri miesta? A ten najvyšší stupienok im ušiel naozaj iba o vlások.

Pravidlá boli na prvý pohľad jednoduché. Súťažiaci v kategóriách študenti a zamestnanci v oceliarskom priemysle, nie dlhšie ako päť rokov, mali za úlohu v priebehu dvadsiatich štyroch hodín vyrobiť konkrétnu akosť ocele podľa požadovaných parametrov s využitím simulácie elektrickej oblúkovej pece. Víťazom sa mal stať ten jednotlivec alebo tím, ktorý podá objednávku so správnou špecifikáciou pri minimálnych nákladoch. Na celom svete sa do súťaže 13. a 21. novembra 2012 zapojilo 1148 študentov a mladých inžinierov z 37 krajín, ktorí urobili spolu 42 tisíc pokusov dosiahnutia čo najlepšieho výsledku, a to v piatich kategóriách - Severná Amerika, Latinská Amerika, Európa, Stredný východ - India - Afrika a Východná Ázia - Oceánia. Boli medzi nimi aj košickí oceliari Ondrej Tóth, Lukáš Galeštok, Róbert Hegedüš, Martin Kristiňak, Ladislav Karaffa, Marcel Piko, Jakub Mašlej, Michal Červenka, Daniel Kacír, Patrik Farkaš a Peter Vlašič, ale aj študenti Hutníckej fakulty Technickej univerzity v Košiciach z katedry metalurgie železa a zlievarenstva Peter Kurilla, Jozef Hudák, Veronika Spišáková, Jaroslav Leško, Peter Horňak, Judita Besenyiová, Jana Palenčárová, Zuzana Semanová, Katarína Holotňáková, Peter Baňacký a Lucia Baranová.

"K faktorom, s ktorými sme sa museli popasovať a ktoré boli rozhodujúce pre čo najlepší výsledok, patrili skladba vsádzky, efektivita využitia elektrickej energie, čas a spôsob tavenia. Počas dvoch dní sme spravili približne dvesto pokusov. Troška sme aj dúfali v zlepšenie minuloročného druhého miesta, ale finále nám tento rok zasa tesne ušlo - o 1,27 dolára," uviedol Martin Kristiňak z divízneho závodu Koksovňa, ktorý spolu s vysokopeciarom Róbertom Hegedüšom obhájil vlaňajšiu druhú priečku v rámci Európy. "Na súťaži sme sa zúčastnili kvôli overeniu si svojich znalostí a taktiež reprezentácia spoločnosti bola pre nás veľkou cťou a prejavom vďaky tým, ktorí nám na súťaženie pripravili fantastické podmienky." Siedmym najlepším tímom Európy sa stali Daniel Kacír z útvaru GM pre výskum a vývoj a Patrik Farkaš z divízneho závodu Vysoké pece, deviatym valcovač Ondrej Tóth a Lukáš Galeštok z divízneho závodu Energetika.

Všetkých účastníkov celosvetovej súťaže Virtual Steelmaking Challenge z firmy pozval minulý týždeň v stredu, 5. decembra 2012, na pracovný obed prezident spoločnosti U. S. Steel Košice David J. Rintoul. V poldruhahodinovej rozprave, na ktorej sa zúčastnili aj viceprezidenti Mark G. Tabler a Martin Pitorák i generálni manažéri Peter Korytko a Milan Polča sa hovorilo nielen o súťaži, ale aj o robote, každodenných úlohách na pracoviskách.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...